Živa Galjot, vratarka ŽNK Radomlje po prvencu: “Nova in nepričakovana izkušnja”

Rumenosrčne so v april zakorakale z novo visoko zmago, z 19 dosežnimi goli pa so izboljšale rekord izpred dveh tednov in zabeležile novo najvišjo klubsko zmago na tekmah SŽNL.

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje je pred reprezentančnim premorom še drugič v dveh tednih premagala zasedbo Krima. V domačem taboru se je gola veselilo kar osem različnih strelk, nekaj posebnega pa je bil zadetek za vodstvo 18:0. Dosegla ga je vratarka, Živa Galjot je v 89. minuti, po kotu Laure Šenk, v polno merila z glavo.

“Lahko se zgodi tekma, ko je potrebno loviti rezultat in gol, ko mora vratarka ob prekinitvi v kazenski prostor nasprotnic. Danes je bila takšna tekma, ko smo si to lahko privoščili in smo to izkoristili. Izšlo se je, to je pomembna izkušnja in potrditev, da se da doseči gol, če verjameš in greš na polno. To je neprecenljiva izkušnja za naprej,” je o zadetku Žive Galjot nekaj minut po tekmi dejal Aljaž Gornik, ki je v izjavi za spletno stran NZS pohvalil tudi ekipo Krima. Ljubljančanke so obe tekmi, kljub zaostanku, do konca odigrale maksimalno zavzeto, za kar si zaslužijo spoštovanje.

Ekipa ima v Živi, sicer najvišji igralki članske selekcije, novega aduta za prekinitve. “To je dodatno orožje, naša ekipa je s tem močnejša, posledično pa tudi Živa dobiva na veljavi kot vratarka,” sporoča Gornik, ki je dodal, da je zadovoljen z videno vsebino: “Ne obremenjujemo se z rekordnimi zmagami, temveč z vsebino. Ko le-ta ‘štima’, rekordi pridejo sami po sebi. Rekorde puščamo ob strani, poudarjamo pa stvari, ki smo jih z vidika vsebine na tej tekmi opravili odlično.”

Dolgoletna vratarka rumenih je dosegla prvi gol na tekmah SŽNL. Kako ga je doživela? “To je nova in nepričakovana izkušnja. Kar malce šokirana sem bila, ko mi je trener Aljaž Gornik naročil, naj grem skakati pred gol nasprotnic. Bo pa gol prinesel motivacijo za prihodnost, občutki po zadetku pa so vsekakor zanimivi,” je Živa Galjot dejala po osebnem mejniku.

Tunjičanka je rumeni dres prvič oblekla že v sezoni 2014/15, tedaj še v selekciji DU13, rumenim pa je zvesta že več kot osem let. Osemnajstletnica se na treninge in tekme velikokrat pripelje kar z mopedom, Športni park Radomlje pa v času večernih treningov zapušča sredi teme. Tudi zato so vsi v klubu še toliko bolj veseli, da je bilo odrekanje na treningih poplačano še z zadetkom.

Živa se je kot v igralka v polju preizkusila krog pred nedeljsko tekmo s Krimom. V dvoboju s Cerkljami je zaradi poškodbe prsta nekaj minut odigrala v napadu. Sama priznava, da precej rajši stoji med vratnicama, ne glede na vlogo pa se s soigralkami veseli vsake zmage.

Rumenosrčne so v nedeljo slavile še tretjič zapored, kar je dobra popotnica pred polfinalom pokalnega tekmovanja. “Niz zmag nam bo dvignil raven samozavesti, več bo tudi motivacije. Mislim, da lahko tudi prihajajoče tekme zaradi tega odigramo bolje, preizkusimo lahko različne variante v napadu, ki smo jih sedaj. To lahko izkoristimo na naslednjih tekmah,” še pove Živa.

Ženski nogometni klub Radomlje se ob tem zahvaljuje tudi gospodu Dragu Zoru. Skrbnik Športnega parka Radomlje je s postavitvijo snemalnega odra v jutranjih nedeljskih urah omogočil, da ste si lahko visoko zmago rumenosrčnih po sobotni odločitvi Nogometne zveze Slovenije, da se v neposrednem prenosu predvaja tekma Radomelj in Krima, ogledali na svetovnem spletu.

Dodajmo, da Živo Galjot in še osmerico Radomljank v Brežicah in Novem mestu čakajo tri reprezentančne tekme v lovu na povratek v ligo A kvalifikacij za mladinsko evropsko prvenstvo, prva že jutri.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi