Zala Kuštrin: “Motivacije je več kot dovolj!”

Članska ekipa Ženskega nogometnega kluba Radomlje je v sončnem nedeljskem popoldnevu vknjižila še drugo zaporedno zmago. Zala Kuštrin je novo učinkovito predstavo kronala s stotim ligaškim zadetkom v rumenem dresu.

Bovčanka se je na septembrski tekmi z matičnim Primorjem, ko je dosegla stoti gol na tekmah SŽNL, zavihtela na vrh večne klubske lestvice strelk. Reprezentantka Slovenije je v nedeljo postala prva igralka v zgodovini kluba, ki se lahko pohvali s trimestno številko ligaških golov v dresu Radomelj. Primorka se z vsakim naslednjim zadetkom le še utrjuje na prvem mestu “zgodovinske” lestvice.

“To je lep mejnik, resda ne nekaj, k čemur bi sicer stremela, čeprav si želim čimveč zadetkov. To je motivacija za prihodnost, vendar je pomembna ekipna zmaga in da smo odigrale dobro tekmo. Visoko smo pritisnile in lepo izigravale nasprotnice, prihajale v priložnosti in jih izkoriščale. S pomočjo takšnih soigralk ni težko dosegati zadetkov,” Zala pravi po novem osebnem mejniku.

Nekdanja karateistka, ki se je z nogometno žogo resneje spoprijateljila po vpisu v srednjo šolo, ko se je pridružila ajdovskemu klubu, je prvi zadetek v dresu Radomelj dosegla že na debitantskem nastopu. Doslej je za rumenosrčne odigrala 82 ligaških srečanj, še osemkrat pa je nastopila v pokalnem tekmovanju.

Prav s pokalom je povezan naslednji cilj, ki tudi Zali daje dodaten motiv. “Naš cilj je osvojiti tretje mesto v državnem prvenstvu in se prebiti v finale pokalnega tekmovanja. To se ne spreminja, to je naš cilj, motivacije pa je več kot dovolj,” še pravi napadalka, ki je stoti ligaški gol v dresu Radomelj proslavila tudi na rokah soigralk.

Zala in soigralke bodo nove zadetke lovile že v nedeljo, ko v Športnem parku Radomlje gostuje Krim, celotnemu pogovoru s 23-letnico pa prisluhnite v zgornjem posnetku.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar

 

Tagi