Zadetek kariere? Zagotovo!

PLTS, 16. Kolo: Domžale - Koper 1:1

Domači dvoboj med Domžalami in Koprom se je v zimskih razmerah zaključil brez zmagovalca. Rezultat prvega polčasa je s pravim evrogolom v 22. minuti postavil levi bočni branilec Gregor Sikošek, za končni izid pa je v 83. minuti z glavo poskrbel osrednji branilec Kanarčkov Aleksander Rajčević.

‘Ko je bila žoga v zraku sem razmišljal samo o besedah trenerja, ki je pred tekmo dejal, da moramo več streljati proti vratom nasprotnika. Žogo je vratar Ivan Vargić dvakrat odbil, nato pa sem z roba kazenskega prostora lepo sprožil in dosegel zadetek, kakršnih ne vidimo ravno pogosto. Zaradi tega sem zelo vesel, vendar ostaja grenak priokus, saj smo tokrat prišli zgolj do točke,” je po tekmi 16. kola povedal strelec izjemnega zadetka Gregor Sikošek, ki se je v moštvo vrnil po odsluženi kazni. Mesto v začetni enajsterici Dejana Djuranovića je znova pripadlo tudi Tamarju Svetlinu, Dariu Kolobariću in Arnelu Jakupoviću.

”Skozi večino srečanja smo bili podjetnejši nasprotnik. Imeli smo posest, prihajali v lepe priložnosti za zadetek in tudi do samih zaključkov, vendar žal nam drugega gola ni uspelo doseči. S tem bi dogajanje zagotovo obrnili v lastno korist, toda gostje so zdržali vse nalete in v zadnjih minutah začeli vršiti pritisk. Napako smo storili s tem, ko smo se znova postavili preveč nazaj in praktično zgolj čakali izenačujoči zadetek. To se je letos že zgodilo in žal smo znova izgubili dve točki. Ne glede na vse verjamem, da bomo to kmalu uspešno odpravili, sedaj pa moramo misli nemudoma usmeriti k sredini gostujoči tekmi z Bravom,” je dejal nekdanji nogometaš Kopra.

Domžalčani so v zadnjih šestih dneh osvojili sedem točk. Z dvema zmagama (Olimpija, Gorica) in remijem (Koper) so rumeni bojevniki lahko zadovoljni, dodaja Sikošek: ”Če bi nam kdo to ponudil pred tekmo z Olimpijo mislim, da bi ponujeno vzeli brez oklevanja. Naporen niz tekem se zagotovo pozna, vendar z razpletom preteklega tedna moramo biti zadovoljni. Pred odhodom na zimski premor nas v dvanajstih dneh čakajo še štiri srečanja in koledarsko leto 2020 si želimo zaključiti neporaženi. Z remijem proti Kopru, kjer za zmago ni manjkalo veliko, smo niz neporaženosti podaljšali na štiri tekme in to je zelo pozitivno. Obenem je potrebno pohvaliti tudi naše vzdrževalce, ki so zares odlično opravili svoje delo. V samo nekaj dneh je namreč zapadlo veliko snega, zato si za pripravo zelenice zaslužijo vse pohvale!”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi