Za mlajšimi selekcijami ŽNK Radomlje je nov teden preizkušenj

Kadetinje so vknjižile kar dve zmagi, uspešno serijo je nadaljevala tudi selekcija DU15, ekipa deklic do 10 let pa je sodelovala na prvem turnirju.

ŽNK GAŽON DU17 – ŽNK RADOMLJE DU17 0:8 (0:1)
Strelke: Špela Gerbec (12′), Nikki Kobal (41′), Jona Javorič (44′), Naja Poje Mihelič (47′), Lea Dolinar (54′), Katjuša Kern (59′, 72′), Nea Podbevšek (65′)
ŽNK Radomlje: Taja Vrhovnik, Nuša Vidrih, Jona Javorič, Ajda Zajc, Nikki Kobal (55′ Lara Volavšek), Tisa Podkrajšek, Lea Dolinar, Katjuša Kern, Nea Podbevšek, Naja Poje Mihelič, Špela Gerbec.

Kadetinje so v soboto v sklopu tretjega kroga državnega prvenstva gostovale v Gažonu. Prvi polčas se je po golu Špele Gerbec končal z minimalno prednostjo rumenosrčne zasedbe, po odmoru pa so Radomljanke popravile učinkovitost in zadele sedemkrat. Dveh zadetkov se je razveselila Katjuša Kern, mrežo gostiteljic pa so zatresle še Nikki Kobal, Jona Javorič, Naja Poje Mihelič, Lea Dolinar in Nea Podbevšek.

ŽNK RADOMLJE – ŽNK KRIM 13:0 (10:0)
Strelke: Nika Bazjak (3′), Katjuša Kern (8′), Lea Dolinar (9′, 23′, 28′), Nea Podbevšek (17′), Gala Dasović Ravnik (19′), Ana Gerjolj (37′, 49′, 53′), Nikki Kobal (39′, 41′, 75′)
ŽNK Radomlje: Nuša Vidrih, Jona Javorič (59′ Alicija Brinovec), Gala Dasović Ravnik (52′ Lori Škulj), Nika Bazjak (52′ Ajda Zajc), Nikki Kobal (76′ Tinkara Testen), Tisa Podkrajšek, Ana Gerjolj, Lea Dolinar, Katjuša Kern, Nea Podbevšek (67′ Špela Gerbec), Taja Vrhovnik.

Selekcija do 17 let je bila uspešna tudi v zaostali tekmi drugega kroga. Krim je zaigral z deseterico igralk, Radomljanke pa so vknjižile visoko zmago. Že v prvem polčasu je bila trikrat natančna Lea Dolinar, v nadaljevanju tekme sta se “hat-tricka” veselili še Ana Gerjolj in Nikki Kobal, ki je z desetimi zadetki prva strelka lige. Mrežo bivšega kluba sta v uvodu srečanja zatresli Nika Bazjak in Katjuša Kern, gol k zmagi pa sta dodali še Nea Podbevšek in Gala Dasović Ravnik. V zaključku tekme je v rumenem dresu debitirala Tinkara Testen.

ŽNK RADOMLJE DU15 – ŽNK NONA POMURJE BELTINCI DU15 8:0 (4:0)
Strelke: Taja Strgar (22′, 30′, 51′), Ana Marija Kršljin Stojić (23′), Ajda Zajc (27′), Kaja Prelovšek (39′, 56′), Hana Serec (50′ ag)
ŽNK Radomlje: Katja Prelovšek, Lara Volavšek, Nika Humar, Taia Doles, Taja Strgar, Špela Gerbec, Ajda Zajc, Ana Marija Kršljin Stojić, Alicija Brinovec, Nuša Vidrih, Kaja Prelovšek, Nika Slapnik, Anamarija Mušič.

Ekipa deklet do 15 let je uspešno serijo podaljšala v četrti krog prvenstva. Varovanke Marike Prošek in Monike Drobnič so bile na domači zelenici boljše od Pomurja. S tremi goli se je izkazala Taja Strgar, dvakrat je bila natančna Kaja Prelovšek, ob avtogolu Beltinčank pa sta zadeli še Ana Marija Kršljin Stojić in Ajda Zajc. Radomljanke v letošnji sezoni še niso oddale točke.

ŽNK RADOMLJE DU10 – NK ČRNUČE/NK DOMŽALE/NK OLIMPIJA

Selekcija DU10 je v soboto sodelovala na prvem turnirju MNZ Ljubljana. Četa Nike Udovič se je v prestolnici merila s fantovskimi selekcijami Črnuč, Domžal in Olimpije ter nasprotnikom zabila tudi nekaj zadetkov. “Dekleta so imela v prejšnjem vikendu prvi turnir. S prikazano igro sem zelo zadovoljna, saj so bila borbena in motivirana, kljub temu, da so igrala proti fantom. Veselim se turnirjev v prihodnje, ko bodo dekleta pokazala še več znanja,” pravi trenerka mladih Radomljank.

Članska in kadetska selekcija v tem tednu nimata tekmovalnih obveznosti, dejavni pa bosta ekipi do 13 in 15 let. Že v četrtek, 23. septembra, pa deklice vabimo na igralni dan v Domžale. V Češminovem parku bomo med 17. in 19. uro pripravili zanimivo dogajanje.

Udeležba je brezplačna, potrebujete zgolj dobro voljo, dekleta starejša od 12 let pa morajo izpolnjevati enega od pogojev PCT. Vsaka udeleženka prejme nagrado.

Koledar aktivnosti selekcij v tem tednu

Sobota: ŽNK RADOMLJE DU13 – ŽNK GAŽON DU13/ŽNK OLIMPIJADU13/PRIMORJE AJDOVŠČINA DU13/ KOPER OBALA DU13 (Velesovo, 10:00)
Nedelja: ŽNK OLIMPIJA T.B. DU15 – ŽNK RADOMLJE DU15 (Ljubljana, 11:00)
Četrtek: Igralni dan v Češminovem parku (Domžale, med 17:00 in 19:00)

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi