Z zanesljivo zmago obogatile zadnji domači nastop simbolov zvestobe klubu

Članska ekipa ŽNK Radomlje je na zadnji domači preizkušnji sezone 2021/22 vknjižila novo zmago, s katero je obogatilo slovo dveh simbolov klubske zvestobe. Maruša Jereb in Tija Vrhovnik sta odigrali zadnjo domačo tekmo v dresu članske ekipe rumenih.

Vroča in sončna, že prava poletna nedelja je postregla z novo zanesljivo zmago rumenih. Radomljanke so bile v dvoboju z Ajdovkami podjetnejše nasprotnice, a so se Primorke dobro upirale predvsem v prvem polčasu.

Že pred začetkom tekme je Tone Završan, legenda radomeljskega nogometa in eden od ustanovnih članov Ženskega nogometnega kluba Radomlje, v imenu kluba podelil šopek in plaketo Maruši Jereb ter Tiji Vrhovnik, ki sta kot igralki članske ekipe rumenosrčnih zadnjič zaigrali v Športnem parku Radomlje.

V tretji minuti tekme je iz prostega strela prva zapretila Zala Kuštrin, Monika Stjepanović pa je udarec preusmerila v kot. Še nevarnejši je bil poskus Ajde Kličić, ki je z desne strani merila pod prečnik, še enkrat pa se je izkazala vratarka Primorja. Ajdovke so zapretile v 20. Minuti, ko je Tinkara Testen blokirala strel Lare Ferjančič, Monika Stjepanović pa je le nekaj sekund zatem ukrotila nov udarec Zale Kuštrin.

Radomljanke so odpor hčera burje zlomile v 28. Minuti, ko je z bližine zadela Korina Janež. Vezistka rumenih je tri minute kasneje stresla tudi vratnico, okvir gola pa je Primorke reševal še v 37. Minuti, ko je Maša Osojnik prodrla po desni strani igrišča. V končnici polčasa je ajdovska vratarka zaustavila še strela Zale Kuštrin in Korine Janež, prav Zala Kuštrin pa je v zadnji minuti pred odmorom izkoristila podajo Maše Osojnik in podvojila domačo prednost.

Gostiteljice so se v nadaljevanju srečanja sprostile in hitro povišale prednost. V tretji minuti drugega polčasa je Lea Dolinar v kazenskem prostoru zaposlila Zalo Kuštrin, Bovčanka pa je žogo spravila preko Monike Stjepanović in v mrežo matičnega kluba. Le dve minuti kasneje je bila uspešna Sara Gradišek, ki je z vrha kazenskega prostora zadela v desni kot. Sledila sta poskusa Zale Kuštrin in Tinkare Testen z razdalje, po uri igre pa Maja Zajc ni imela težav s strelom Gaje Bizjak.

V 65. Minuti je bila z razdalje nevarna Lea Dolinar, a je Monika Stjepanović okroglo usnje preusmerila mimo gola, se je pa ajdovska mreža petič tresla v 68. Minuti. »Hat-tricka« se je veselila Zala Kuštrin, ki pred golom ni imela težav z zaključkom. V 74. Minuti je bila drugič to nedeljo uspešna Korina Janež, ki je natančno merila v oddaljenejši kot. Zala Kuštrin, ki se je spet zavihtela na drugo mesto ligaške lestvice strelk, je štiri minute zatem zadela še četrtič na tekmi.

Rdeče-črne so morda najnevarnejšo akcijo izpeljale v 79. Minuti, ko je protinapad zaključila Špela Pavlin, Maja Zajc je žogo odbila, Sanela Muratović pa je nastreljala domači blok. Končni izid dvoboja je postavila Lea Dolinar, ki se je dve minuti pred koncem tekme veselila strelskega prvenca v članskem prvenstvu.

»Zanesljiva zmaga, lepo število doseženih zadetkov in brez prejetega gola. Iz tega vidika smo zadovoljni, v igri pa zmoremo biti veliko boljši. Ne glede na to, smo zadovoljni, saj nam je uspelo izpolniti cilj, hkrati pa smo skušali uveljavljati identiteto igre, ki jo imamo. Je pa nasproti stala ekipa, ki je po mojem mnenju letos dosegla največji napredek. Bilo je zahtevno, smo pa svoje delo opravili, kot smo pričakovali,« je srečanje z Ajdovkami ocenil Aljaž Gornik.

Trener članske ekipe se je dotaknil tudi zadnjega domačega nastopa Maruše Jereb in Tije Vrhovnik: »Igralki, ki sta že vrsto let v klubu, se poslavljata. Gre za dekleti, ki poosebljata to, kar naj bi vsaka igralka doprinesla klubu, hkrati pa kažeta tudi pot mladim igralkam, kaj pomenita zvestoba in predanost klubu. Iz tega vidika smo izgubili igralki, ki sta bili zelo pomembni za garderobo, ekipo in klub. Zahvaljujem se jima za vse, kar sta storili do sedaj in še bosta v naslednjem tednu. Močno sta prispevali k temu, da ima klub danes takšen ugled. Zahvala z moje strani, v življenju pa jima želimo vse dobro, tako ali tako pa se naše poti ne bodo nikoli razšle. Ko si enkrat del takšne povezave, kot jo imamo, ne moreš pozabiti takšne igralke.«

ŽNK RADOMLJE – PRIMORJE GAIA NATURELLE 8:0 (2:0)
Strelke:
Korina Lara Janež (28′, 74′), Zala Kuštrin (45′, 48′, 68′, 78′), Sara Gradišek (50′), Lea Dolinar (88′).

ŽNK Radomlje:
Maja Zajc, Lea Dolinar, Maša Osojnik (64′ Neli Hofman), Korina Janež, Zala Kuštrin, Sara Gradišek (80′ Tajda Hlebec), Katarina Gadnik, Ajda Kličić (80′ Tija Vrhovnik), Maruša Jereb, Tinkara Testen (76′ Ana Gerjolj), Laura Šenk (64′ Nina mcquarrie). Trener: Aljaž Gornik.
Primorje Gaia Naturelle: Monika Stjepanović, Sara Ušaj, Gaja Bizjak, Senada Muratović, Marija Capuder, Julija Poplašen, Vita Dodič, Zoja Fras, Ksenija Marolt (73′ Nina Breščak), Lara Ferjančič, Špela Pavlin. Trener: Andi Mamić.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar / ŽNK Radomlje

 

Tagi