“Vstop v srečanje z Olimpijo je bil perfekten”

PLTS, 14. Kolo: Domžale - Olimpija 3:1

46. derbi ljubljanske kotline se je v Športnem parku Domžale zaključil z zasluženo zmago rumene družine! Varovanci Dejana Djuranovića so poskrbeli za fantastično otvoritev srečanja in po zaslugi Arnela Jakupovića, Tamarja Svetlina in Daria Kolobarića prišli do pomembnih treh točk.

‘Vstop v srečanje je bil perfekten. Ob izjemno hitrem vodstvu z 2:0 je bilo za vse fante na igrišču veliko lažje. Pridobili so na motivu in samozavesti, toda odigrati je bilo potrebno še skoraj celotno tekmo. Vse do konca smo bili pravi in uspelo nam je. Pokazali smo zrelost, v nadaljevanju imeli vse pod nadzorom. Pred tretjim zadetkom smo imeli še nekaj lepih priložnosti, na drugi strani pa smo hkrati reševali vse nevarne zadeve. Svoj delež je odlično prispeval tudi vratar Sorčan, zato zmaga predstavlja zelo lepo nagrado,” je po izjemni tekmi dejal Dejan Djuranović, ki je v začetno enajsterico namesto poškodovanega Slobodana Vuka uvrstil Tamarja Svetlina.

Domžalčani so na domačih tleh Olimpijo ugnali prvič po 3. decembru 2017, da bo temu tako, pa je nakazalo ekspresno vodstvo s kar dvema zadetkoma prednosti: ”Noben rezultat ti ne daje sigurnosti. Pri 2:0 se lahko potek tekme s samo enim golom zelo hitro spremeni, ampak po dobrem prvem polčasu so bili fantje odločni, da tudi v drugem delu igre pokažejo pravi obraz in poskušajo Olimpiji onemogočiti zadetek, ki bi jih vrnil v igro. Tukaj smo bili pravi in s povišanjem prednosti na 3:0 pridobili na sigurnosti. Nekaj časa smo imeli igralca več, zato je bilo malce lažje nadzorovati dvoboj, po zadetku Olimpije pa smo v zaključku odirali zelo zrelo in fantje si zaslužijo vse čestitke.”

Rumeni bojevniki praznični december odpirajo s sredinim gostovanjem v Novi Gorici, že v soboto pa v Domžale prihaja Koper: ”Tekme si hitro sledijo in temu primerno se bomo tudi pripravili. V ekipi bo prišlo do nekaterih rotacij, saj je v takšnem ritmu nemogoče ohranjati enako začetno enajsterico iz tekme v tekmo. Sikošek verjamem, da bo zaradi prvega rdečega kartona v prvoligaški konkurenci izpustil samo eno tekmo, ker pa imamo pa v moštvu adekvatne zamenjave, sem prepričan, da bodo vsi fantje, ki bodo prišli do priložnosti, upravičili zaupanje,” je sklenil Djuranović.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi