VIDEO: Radomljanke pred zimskim premorom z golom Jone Javorič ugnale Ljubljano

Hladen nedeljski večer je ogrel rumenosrčna srca. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je na zadnji tekmi pred zimskim tekmovalnim premorom ugnala ŽNK Ljubljano.

Radomljanke posesti žoge v prvem polčasu niso nadgradile še s priložnostmi, trikrat pa so zapretile Ljubljančanke. Kot prva je bila v 15. minuti nevarna Mirjam Kastelec, a se Nuša Vidrih ni pustila premagati, podobno kot tri minute kasneje tudi Nina Šmid. Nuša Vidrih je po pol ure igre ukrotila še en strel Mirjam Kastelec.

Prvi polčas ni dal spremembe izida, drugega pa so bolje odprle Radomljanke. V 47. minuti je Špela Gerbec po prodoru sprožila z 20 metrov, vendar je merila v dobro postavljeno Pamelo Begić. Napad kasneje je Ana Gerjolj poskušala še z lob udarcem, znova pa se je izkazala Pamela Begić. Gostujoča ekipa je hitro odgovorila. Nina Šmid je s strelom z razdalje zatresla prečnik, po odbiti žogi in strelu Tije Zakrajšek pa se je izkazala Nuša Vidrih.

V 57. in 61 minuto sta preko domačih vrat merili Katjuša Kern in Mirjam Kastelec, v 64. minui pa je Nuša Vidrih ukrotila strel Tjaše Tibaut. V 66. minuti je bila po prodoru na levi strani nevarna Mirjam Kastelec, a se je izkazala čuvajka domače mreže. Ob koncu 72. minute je bila Nuša Vidrih na pravem mestu po strelu Katje Turk, Radomljanke pa so se le nekaj minut kasneje preko Ane Gerjolj podale v protinapad. Predložek na oddaljenejši vratnici končal pri končal Joni Javorič, ki jo je z diagonalnim udarcem spravila za hrbet Pamele Begić.

ŽNK RADOMLJE MEDEX – ŽNK LJUBLJANA 1:0 (0:0)

Strelke: Jona Javorič (73′).

ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Ajda Zajc, Ula Omerzu, Margit Kosirnik, Jona Javorič, Monika Kastelec, Ana Gerjolj (88′ Taia Doles), Katarina Gadnik, Špela Gerbec (94′ Anamarija Močnik), Nika Bazjak, Lara Volavšek. Trener: Aljaž Gornik.
ŽNK Ljubljana: Pamela Begić, Jana Intihar, Katjuša Kern, Nina Šmid (82′ Nika Koprivnikar), Katja Turk, Tija Zakrajšek, Neva Kumalić, Tjaša Tibaut, Nika Pintarič, Zala Petrič, Mirjam Kastelec. Trener: Lucija Grad.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi