Večerni nedeljski dvoboj v prestolnici se ni razpletel po željah rumenosrčnih

Večerni nedeljski dvoboj v prestolnici se ni razpletel po željah rumenosrčnih. Članska ekipa ŽNK Radomlje je v statistiko vknjižila drugi poraz sezone.

Izenačen prvi polčas ni ponudil veliko pravih priložnosti. Radomljanke so prvič zapretile že v uvodnih sekundah, prvo resnejše posredovanje vratarke pa smo videli v 25. minuti. Eva Vodušek je sprožila s 23 metrov, ob natančnem udarcu pa se je s posredovanjem izkazala Manca Kutnjak.

Domačinke so povedle v 36. minuti tekme. Maja Zajc ni uspela ukrotiti žoge po prostem strelu Nike Pintarič, v gneči pred golom pa se je najbolje znašla Lucija Grad. Margit Kosirnik je tik pred odmorom poslala nevarno žogo pred vrata ŽNK Ljubljana, a je njen poskus poletel malenkost preko gola.

Drugi polčas se je pričel po željah domačink, ki so v 50. minuti podvojile prednost. Po novem prostem strelu Nike Pintarič je žoga končala pri Katji Turk, ki jo je osamljena ob oddaljenejši vratnici pospravila v mrežo Radomelj.

Manca Kutnjak je v 63. minuti zaustavila prosti strel Korine Janež, Ljubljančanke pa so kmalu zatem zadele še tretjič. Pamela Begić je najprej stresla okvir gola, v nadaljevanju akcije pa je z močnim strelom zadela Mirjam Kastelec.

“Za nami je zelo zahtevna tekma proti ŽNK Ljubljana. V tekmo smo stopili odlično, si takoj v prvi minuti pripravili priložnost v kateri pa smo bili žal za korak prekratki. Nato se je tekma odvijala na sredini igrišča, kjer sta se ekipi izmenjevali v pobudi. Vmes je domača ekipa izkoristila dve odbiti žogi na prekinitvah, kjer smo se naivno odzvali. Tudi pri rezultatu 2:0 smo se še naprej trudili, da bi dosegli zadetek, vendar smo bili v pripravi napada premalo drzni, kakovostni in samozavestni, da bi uspeli resneje ogroziti nasprotnice ter se jim rezultatsko približati. Tretji zadetek pa je nato dokončno odločil tekmo,” je po tekmi povedal Aljaž Gornik.

Strateg Radomljank je po srečanju priznal, da so na razplet tekme vplivale tudi izkušnje: “Naši ekipi se vidi pomanjkanje izkušenj igranja takšnih tekem, saj smo imeli v prvi postavi več kot polovico deklet, ki sodijo v kategorijo U17 in U19. Potrebno bo odigrati še veliko število tako zahtevnih tekem, da bodo dekleta na takih tekmah sposobna prevzeti odgovornost ter odigrati zrelo, drzno in samozavestno.”

Poraz ne bo omajal začrtanih smernic, delo se nadaljuje v skladu s postavljenim načrtom in dodatno motivom, da ekipa na prihodnjih preizkušnjah pusti boljši pečat: “Vsi, ki delamo v klubu in smo del članske ekipe, vemo, v katero smer gremo in kje se trenutno nahajamo. Še naprej bomo vsakodnevno delali s polno paro, da zgradimo karakterno samozavestno ekipo, ki bo sposobna uspešno tekmovati in igrati učinkoviti nogomet.”

Radomljanke bodo v četrtem krogu SŽNL gostile ekipo Primorje Gaia Naturelle. Obračun v Športnem parku Radomlje bo odigran že v soboto, pričel se bo ob 16. uri.

ŽNK LJUBLJANA – ŽNK RADOMLJE 3:0 (1:0)
Strelke: Lucija Grad (36′), Katja Turk (50′), Mirjam Kastelec (69′)
Radomlje: Maja Zajc, Margit Kosirnik, Katarina Gadnik (85′ Tija Vrhovnik), Dairine Rovšek, Daša Dolenšek, Eva Vodušek, Korina Janež, Nina McQuarrie (72′ Nina Mele), Maša Osojnik (85′ Ana Černelič), Ines Krajnc (46′ Neli Hofman), Zala Kuštrin. Trener: Aljaž Gornik.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi