V Sežano po zmago

Varovanci Simona Rožmana bodo danes, v soboto, ob 15. uri gostovali pri zadnjeuvrščeni Tabor Sežani. Šlo bo za 17. medsebojni dvoboj v Prvi ligi Telemach. Na Krasu rumeni še niso slavili.

V Sežano odhajamo po zmago. Na tem gostovanju še nismo slavili, zato si tokrat želimo treh točk. Po vseh zapletih v letošnji sezoni bi nam to prišlo zelo prav. Vemo pa, da ne bo lahko. Tabor točkovno ni uspešen, vendar v preteklosti je na domačih tleh že znali presenetiti. Njihova podoba trenutno še zdaleč ni slaba,” je pred prvim gostovanjem v oktobru povedal vratar Ajdin Mulalić.

Slednji je proti Muri zaustavil kar nekaj zrelih poizkusov tekmeca in tudi najstrožjo kazen. Domžalčani so kljub temu na koncu ostali brez zmage. In to znova v zaključku: “Problemi so psihološke narave. Po vsaki tekmi se pogovarjamo o tem. Znotraj slačilnice, z ostalimi osebami v klubu, mediji … če bi točno vedeli, kaj je narobe, kako to rešiti, se to zagotovo ne bi redno dogajalo. Zgodi se lahko enkrat, dvakrat. Nam se to ponavlja iz kroga v krog in ni lahko živeti s tem. Izgubljati točke, ko si ne zaslužiš ničesar in izgubljati na takšen način je zelo drugače. Ne preostane nam drugega, kot da se borimo dalje. Neposrednega krivca ni. Vsi moramo stopiti skupaj in temu narediti konec.”

Tokrat bo število odsotnih malce večje. Slobodanu Vuku, Zeniju Husmaniju, Tilnu Klemenčiču (vsi poškodbe) in Janezu Pišku (kazen) se bo namreč pridružil še Ivan Durdov. Zaradi rdečega kartona bo počival na naslednjih dveh tekmah: “Priložnost bodo dobili drugi fantje, zaslužijo si. V nogometu je pač tako. Kazni in poškodbe so sestavni dela tega, zato drame ne bomo zganjali. Imamo dovolj motiva, da tudi brez popolne zasedbe pridemo do želenega rezultata. Napadamo višja mesta, potrebujemo torej zmage, saj bomo le tako postali vidnejši.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: m24

 

Tagi