V nedeljo v Mursko Soboto

Konec izredno vročega tedna, ki ga je zaznamoval prilagojen spored treningov, bodo varovanci Simona Rožmana sklenili z nedeljsko večerno tekmo proti Muri. Šlo bo za prvi medsebojni obračun na prenovljeni zelenici Fazanerije. Spopad s pričetkom ob 20:15 si boste lahko v živo ogledali na Sportklub 1.

Zaradi velike vročine smo praktično celoten teden s treningi začenjali bistveno bolj zgodaj, nekajkrat tudi v večernih urah. Morali smo se prilagoditi, saj so bile temperature že kar nevarne. S soigralci smo to odlično sprejeli. Veliko lažje je bilo trenirati, priprava na tekmo je tako minila povsem normalno, dovolj časa smo pred tem imeli tudi za regeneracijo,” je povedal vezist Janez Pišek.

Proti nekdanjemu klubu je v soboto odigral vseh 90 minut in tako prišel do 85 ligaškega nastopa v rumenem: “Po tekmi s Celjem smo naredili analizo, ki je pokazala, da imamo v napadu še ogromno rezerv. Želimo biti bolj nevarni, direktni, to nam je dobro uspevalo na prijateljskih tekmah. Sedaj moramo takšno igro pokazati še v prvenstvu. Obramba deluje zelo dobro. Ohraniti je potrebno zbranost s prvega srečanja. Disciplino v igri. Ko imamo žogo v svojih nogah pa si želim odločnejših potez.”

Prve tri točke bodo Domžalčani torej napadali v gosteh, nasprotnik bo udeleženec kvalifikacij za konferenčno ligo: “Mura je včeraj odigrala kvalitetno evropsko tekmo. Ritem igre je bil na visokem nivoju, prisotna je bila prava mera agresivnosti, tekmec pa vse do konca ni popuščal. V primerjavi z nami imajo torej manj časa za pripravo na tekmo, kar pa ne pomeni, da smo sedaj v prednosti. Tekma se začne z rezultatom 0:0. Kader Mure je širok in v domačem prvenstvu, ki je letos še bolj nepredvidljivo, je to zelo pomembno spoznanje. Kljub temu bomo v Fazanerijo odšli z jasnim ciljem. Gre sicer za neugodno prizorišče, a želimo biti boljši kot v prvem krogu. Načrt je izdelan, le izvesti ga moramo,” meni Pišek.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi