V nedeljo se za člansko ekipo ŽNK Radomlje pričenja spomladanski del sezone

V nedeljo se tudi za člansko ekipo Ženskega nogometnega kluba Radomlje pričenja spomladanski del sezone. Rumenosrčne v prvenstvu zasedajo tretje mesto, aprila jih čaka tudi polfinale pokalnega tekmovanja. Vtise ob koncu priprav je strnil trener Aljaž Gornik.

Zimske priprave so bile dolge, a tudi polne izzivov. Koronavirus je povzročil nekaj preglavic, kakšna pa je ocena priprav?

Koronavirus je močno posegel v načrtovano izvedbo pripravljalnega obdobja. Zaradi mnogih odsotnosti smo morali tako načrt kot samo izvedbo hitro prilagoditi danim razmeram.

Je pa na tem mestu potrebno omeniti še sestavo naše »članske« ekipe oziroma bolj natančno rečeno ekipe U17 in U19 z nekaj članicami. Ker je ekipa sestavljena iz treh različnih starostnih kategorij in ker so posameznice znotraj le-teh zelo kakovostne, so se vmes udeležile tudi reprezentančnih akcij, centrov in testiranj. Ker so bile reprezentančne aktivnosti v različnih časovnih oknih, je bila posledično tudi naša ekipa praktično vsak teden brez lepega števila igralk. Če temu dodamo še dejstvo, da je imelo nekaj igralk vmes študijske obveznosti ter da je polovica naše ekipe del dekliškega nogometna oddelka, je jasno, da se ne moremo pogovarjati o resni izvedbi pripravljalnega obdobja naše ekipe.

Naša realnost je torej popolnoma drugačna od ostalih članskih ekip v ligi. Bo pa ravno to ena izmed prednosti pred ostalimi ekipami, saj imamo tako v posamičnem kot v ekipnem smislu ogromno rezerv. Kar pomeni, da bo naša podoba iz tekme v tekmo boljša!

Ekipa je odigrala tudi nekaj mednarodnih preizkušenj, kakšna je ocena videnega?

Dolgoročni cilj kluba in posledično tudi naše ekipe je biti boljši od mednarodnih nasprotnic. S tem namenom igramo tudi veliko mednarodnih prijateljskih tekem, saj smo na teh tekmah tako z vidika posameznic kot z vidika ekipe maksimalno izzvani. Vse mednarodne tekme, ki smo jih odigrali do sedaj, pomenijo za našo mlado ekipo neprecenljive izkušnje.

Zadnje mednarodne tekme pa smo odigrali odlično. Zato sem zelo zadovoljen, saj so dekleta dobila še eno potrditev, da znajo in zmorejo!

Edina novinka je Laura Šenk, po poškodbi se vrača Sara Gradišek. Ekipi se priključuje vse več kadetinj, na čelu z Ano Gerjolj, Neo Podbevšek in Tinkaro Testen. Kaj se pričakuje od njih?

Ekipa je boljša kot v jesenskem delu prvenstva. Poleg Ane in Nee, ki sta že jeseni igrale za člansko ekipo, se je iz kadetske ekipe članicam pridružila še Tinkara. Prav tako pa se je ekipa okrepila s Saro Gradišek, ki se vrača v še boljši nogometni izvedbi, kot smo je bili vajeni do sedaj. Nazadnje je ekipo okrepila še Laura Šenk, ki zna z žogo miže poiskati naše napadalke. V člansko ekipo bomo seveda vključevali tudi ostale igralke kadetske ekipe, ki bodo pokazale dovolj kakovosti in karakterja ter bodo dodana vrednost ekipi.

Kar se pričakovanj tiče, pa je boljše vprašanje, kaj one pričakujejo same od sebe? Glede na njihov karakter sem prepričan, da si prav vse želijo biti najboljše na igrišču, delovati v dobrobit ekipe ter skupaj z njo zmagovati tekme!

Že uvodoma vas čaka Olimpija, kakšne so želje na tej tekmi?

Prvenstvene tekme so nekaj povsem drugega kot prijateljske. Predvsem se spremeni psihološki vidik, saj se igra za točke. Smo pa s pomočjo Ifigenije vsi skupaj naredili ogromen korak naprej tudi v psihološki pripravi.

Zagotovo nas čaka izredno zahtevna tekma, a sem prepričan, da bo vsaka naša posameznica igrala maksimalno na polno, samozavestno, z zmagovalno miselnostjo in karakterjem ter zmagovalnimi dejanji na igrišču!

Prepričan sem, da bomo kot ekipa igrali maksimalno agresivno, samozavestno, odločno, povezano in z vso strastjo na zmago!

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: TSM Production

 

Tagi