V domžalskem nogometnem klubu že devet okuženih

Testiranje za Covid-19 je znotraj moštva Nogometnega kluba Domžale razkrilo večje število okužb.

Potem ko je v torek postalo jasno, da je glavni trener Nogometnega kluba Domžale Dejan Djuranović prejel pozitiven rezultat na testiranje za Covid-19, je včeraj v Zdravstvenem domu Domžale testiranje opravil tudi preostanek članskega moštva. Pri 32 testiranjih igralcev, trenerjev in ostalih članov strokovnega štaba je prišlo do dodatnih osmih pozitivnih primerov.

Na spletni strani kluba so zapisali, da bo skupno devet pozitivnih članov moštva naslednjih 14 dni preživelo v karanteni, vsi, ki so bili negativni pa bodo ponovno testiranje opravili konec tedna. O aktualnem stanju je bila obveščena Nogometna zveza Slovenije, kjer so po posvetu zavrnili prošnjo za prestavitev nedeljske tekme, tako da bo domače srečanje z Muro odigrano po prvotnem delegiranem terminu.

“Vsi negativni člani moštva bodo v naslednjih dneh nadaljevali s trenažnim procesom in se zavzeto pripravljali na nadaljevanje prvoligaškega prvenstva,” so še zapisali pri domžalskemu prvoligašu. Domača tekma 8. kola Prve lige Telekom Slovenije se bo za zaprtimi vrati Športnega parka Domžale pričela ob 17.30.

V Domžalah je bilo včeraj potrjenih 66 pozitivnih primerov za Covid-19, v zadnjih štirinajstih dnevih pa je bilo skupaj potrjenih že 367 pozitivnih primerov.

Aktualno stanje COVID-19 v Sloveniji (na državni ravni in po občinah) lahko spremljate v našem podzavihku koronavirus.

Miha Ulčar; Foto: NK Domžale

 

Tagi