UYL: Odziva po tekmi proti BSC Young Boys

Uvodna tekma mladinske lige prvakov se je v Bernu končala s porazom. Dobra predstava Domžalčanov, ki so zatresli tudi okvir vrat, na koncu ni bila dovolj za pozitiven rezultat. Zaostanek treh zadetkov je precej neugoden.

Glavni trener selekcije U19 Darko Birjukov“Po porazu s 3:0 ne moreš biti zadovoljen. Jezen sem, bolje rečeno žalosten. Kljub temu sem vsem fantom takoj po tekmi dal roko. Ne le, da so dali vse od sebe, na trenutke so bili odlični. Nimamo jim kaj očitati. Pokazali so vse, kar lahko, vendar ko na takšnem nivoju prideš v štiri, pet zrelih priložnosti in jih ne izkoristiš, potem je težko kaj pričakovati. Nasprotnik je iz treh trikrat zadel, mi nismo. To je nogomet. Toda ni še konec. Ne bomo se predali. Igrali smo, bili dobri v posesti, prihajali pred gol tekmeca, ki je zares kvaliteten. V Švici gola nismo dali, mogoče ga bomo v Domžalah.”

Branilec Mitja Ilenič: “V tekmo smo stopili odločno in agresivno. Nasprotniku v prvem polčasu praktično nismo dopustili, da pride do priložnosti, nato pa iz nič nesrečno prejeti gol po odbitku. V drugem delu smo si priigrali res veliko priložnosti, bili smo še bolj živahni. Želeli smo izenačiti, ampak nismo zadeli. Oni so na drugi strani izkoristili vse, kar so si pripravili in tako zmagali z rezultatom, ki res ni realen. Glede na videno je poraz previsok, toda štejejo goli. Na povratni tekmi bomo šli na glavo. Videli smo, da se lahko kosamo z njimi. Ni šlo za enosmerno tekmo, kjer bi se samo branili, zato upam, da nam uspe zrežirati preobrat. Osebno se počutim dobro. Igro sem ob koncu zapustil zaradi krčev. Veliko sem namreč pretekel, skrbi glede poškodbe so odveč.”

Po končanem dvoboju so mladinci prespali v Baslu, pred nekaj trenutki opravili regeneracijo, nazaj domov pa se bodo odpravili v popoldanskih urah. Povratno srečanje v Domžalah bo odigrano 5. oktobra ob 18h.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

Tagi