Tokrat brez zadetkov

Domžale in Bravo sta se razšla z začetnim izidom. Na dvoboju 13. kroga, ki so ga rumeni imeli pod nadzorom praktično vseh 90 minut, je najbližje zadetku bil Franko Kovačević. V 18. minuti mu je veselje preprečil okvir vrat. V zaključku srečanja je edini strel gostov odlično zaustavil Ajdin Mulalić. Ob kaznovanem Durdovu sta pri domačih manjkala še oboleli Schoissengeyr in sveže poškodovani Offenbacher.

Glavni trener Simon Rožman: “Po novi poškodbi, dalj časa bo zaradi težav s kolenom odsoten še vezist Daniel Offenbacher, je tokrat manjkalo šest izkušenih igralcev, a naša podoba je bila mogoče celo najboljša v sezoni, če izvzamem zadnjo tretjino oziroma napadalni del, kjer nam zmanjka. Faza obrambe je bila dobra. Ničla zadaj je vselej pozitivna stvar. Mislim, da smo v igri naredili korak naprej, a vemo, da je sezona dolga, nas pa čaka še veliko dela.”

O podobi moštva in naslednjem izzivu: “Vsi mladi, ki dobivajo priložnost, zagotovo ob tem napredujejo. Nismo še tam, kjer bi si želeli biti tudi točkovno, vendar to je naša pot. Tokrat sem zadovoljen s prikazano agresivnostjo in disciplino igralcev v obrambnem in zveznem delu igre, v napadu pa si želim videti več. Nova tekma nas sedaj čaka že v torek. Misli moramo hitro usmeriti na pokalno tekmovanje, ki predstavlja pot do Evrope. Ilirija je zahteven nasprotnik. Moštvo drvi proti vrhu druge lige, imajo tudi ambicije za prvo. V tekmo bomo zato šli maksimalno, saj v pokalu ni prostora za spodrsljaje.”

O težavah s poškodbami: “Iz zdravstvenega vidika je to zares neverjetna sezona. Sploh, ko vidiš, kako je do teh poškodb prišlo. Izgubili smo praktično vse starejše igralce, stebre ekipe (Vuk, Husmani, Klemenčič in sedaj še Offenbacher). Po drugi strani je to priložnost za vse mlade fante. Želeli smo mešanico mladosti in izkušenj, z vsemi dolgotrajnimi poškodbami je to izginilo. Pred nami je obdobje, kjer bomo morali ekipno še bolj stati skupaj in se na vsaki tekmi boriti na polno.”

Avtor: Nejc Berce; Foto: Lado Vavpetič

Tagi