Tilen Klemenčič zaključil s sezono

Zmago proti Mariboru je zasenčila težja poškodba Tilna Klemenčiča. Osrednji branilec je sredi prvega polčasa ob akciji gostov za izenačenje zaradi bolečin v kolenu nemočno obležal in potrebno je bilo opraviti zamenjavo.

Podrobnejši pregledi so sedaj razkrili najhuje. Tilen Klemenčič bo zaradi vnovične poškodbe desnega kolena odsoten dalj časa. Nastradala je sprednja križna vez in potrebna bo operacija. 26-letnik je z nastopi v letošnji sezoni tako že zaključil.

Glavni trener Simon Rožman”Gre za distenzijo. Poškodovana je desna križna vez, ki jo je v preteklosti že operiral. Gre za distenzijo. Tilen je nemudoma začutil bolečino v kolenu in z igro ni mogel nadaljevati. Obeti že takoj niso bili najboljši. Žal mi je zanj, saj se je dvigoval v formi. Je zelo pomemben člen ekipe, v obdobju, ki sledi, pa mu bomo nudili vso možno pomoč. Težko bo. Misli bodo sedaj uhajale na vse strani, vendar gre za zrelega fanta, ki se bo zagotovo vrnil še močnejši.”

Klemenčič bo s pomočjo klubske zdravniške službe najprej poskrbel za ustrezno gibljivost in ublažitev otekline, poseg na kolenu pa bo opravljen 30. avgusta. Sledil bo počitek, številne terapije in postopna vrnitev v trenžani proces.

Tilen, drži se!

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi