Tija Vrhovnik zopet na čelu selekcije ŽNK Radomlje DU13

Ob Katarini Jagarinec v trenerski zasedbi Ženskega nogometnega kluba Radomlje pozdravljamo še en znan obraz. Tija Vrhovnik se po letu premora vrača v trenersko vlogo, v sezoni 2023/24 bo znova delala s selekcijo do 13 let.

Tudi Tije ni potrebno podrobno predstavljati pristašem rumenosrčnih, saj se je zgodbi Ženskega nogometnega kluba priključila že v krstni sezoni. V vseh starostnih kategorijah je zbrala 177 uradnih nastopov, že pred časom pa se je preizkusila tudi kot trenerka mlajših dekliških selekcij. V sezoni 2021/22 je bdela prav nad ekipo do 13 let.

»V letošnjo sezono prihajam z novimi znanji. Pričakujem, da bom lahko dekletom ponudila predvsem dobro okolje, v katerem se bodo lahko ustrezno razvijala tako v nogometnih kot tudi v vseh ostalih veščinah in spretnostih. Večino deklet, ki sem jih poznala, se je v zadnjem letu preselilo v starejšo selekcijo, tako da bo začetek namenjen spoznavanju in grajenju odnosa ter ekipnega duha. Pri tej starostni kategoriji rezultat zagotovo ni v ospredju, predvsem je moja želja, da dekleta rada hodijo na treninge, v nogometu uživajo in skozi igro rastejo ter napredujejo,« nova stara trenerka selekcije DU13 pravi o pričakovanjih v novi sezoni.

Tija, ki je pred kratkim dokončala šolanje za naziv trener UEFA mladi B, je bila del klubskega projekta tudi v minuli sezoni, saj je bila vodja nogometnih krožkov na okoliških osnovnih šolah. Kako pomembno je za razvoj kluba in nogometa nasploh, da imajo dekleta možnost brezplačnega spoznavanja z žogo?

»Krožki na osnovni šoli se mi zdijo izrednega pomena za promocijo nogometa med deklicami. Kljub temu, da ženski nogomet pridobiva na veljavi, je realnost še vedno taka, da nogomet velja za moški šport in se deklice v sklopu športne vzgoje v večini ne srečujejo z nogometom. S krožki jim ponudimo, da se preizkusijo v nogometnih veščinah, obenem pa je to dobra promocija tudi za klub in ženski nogomet širše, saj zanj izvejo tudi njihovi starši, sorodniki, prijatelji. Super je, ko se večina deklic z veseljem odzove na vabilo na igralne dneve, ki jih organiziramo z namenom, da se srečajo dekleta iz različnih šol ter med seboj odigrajo tekme, izven igrišča pa jih vedno glasno spodbujajo starši. Poleg tega se vsako leto najde nekaj deklet, ki se ob koncu krožkov odločijo tudi za obiskovanje treningov. Menim, da je to dodatna vzpodbuda za klub, da prihajajo nove generacije deklet, ki delijo strast do nogometa ter potrditev dobrega dela za promocijo ženskega nogometa v širši skupnosti,« še meni dolgoletna članica rumenosrčnih.

Selekcijo ŽNK Radomlje DU13 tudi to jesen čakajo štirje turnirji državnega prvenstva.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi