Taja Strgar znova v dresu ŽNK Radomlje Medex

Kadetska selekcija ŽNK Radomlje Medex v sezono 2024/25, ki se pričenja v soboto, vstopa tudi s povratnico. Med rumenosrčne se je vrnila Taja Strgar.
.

Hitra nogometašica je bila v prejšnji sezoni, ki je minila predvsem v znamenju celjenja poškodbe kolena iz lanskega poletja, članica ŽNK Cerklje, po enem letu pa se vrača v staro jato, med Radomljanke.
.

»Rehabilitacija po poškodbi je bila zelo zahtevna, potrebno je bilo vložiti veliko truda in dela. Kakorkoli obrnem, pa mislim, da sem se vrnila zelo dobro pripravljena in sem se iz tega tudi marsikaj naučila, zato se že veselim nove sezone,« je ob povratku med rumenosrčne dejala mlada Komendčanka.
.

Petnajstletnica je rumeni dres v tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije prvič oblekla v sezoni 2017/18, na skupno 76 tekmah pa je za mlajše selekcije ŽNK Radomlje dosegla že 133 zadetkov. To v povprečju znaša skoraj dva gola na tekmo. Da v času okrevanja po poškodbi ni »pozabila« zabijati zadetkov, je dokazala že v poletnih pripravah.
.

Taja priznava, da med nekajmesečno odsotnostjo od nogometnih zelenic, na katere se je sicer vrnila že ob koncu prejšnje sezone, ni bilo lahko: »Enoletni premor, kot bi temu lahko rekli, je bil zame zelo težek. Težko je bilo skoraj eno leto brez tekem, brez nogometa. Kot sem že dejala, sem zelo vesela, da se lahko vračam na igrišča in bom lahko igrala kot prej.«
.

Napadalka večino soigralk pozna že iz preteklih let v Radomljah, pripravljalne tekme pa so pokazale, da se je znova dobro ujela z njimi. »Dekleta že poznam, zdi se mi, da je to prednost. Mislim, da smo super ekipa, ki lahko v letošnji sezoni naredi še marsikaj. Menim, da bo sezona zelo zanimiva,« je še poudarila povratnica med rumene.
.

Kadetinje ŽNK Radomlje Medex državno prvenstvo odpirajo s sobotnim gostovanjem pri ljubljanski Olimpiji.
.

Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje Medex
Tagi