Sveže novice iz tabora rumeno črnih

Domžale so poleg Ljubljane edina slovenska občina, ki bo imela v sezoni 2021-22 dva kluba v prvi slovenski nogometni ligi. Radomlje se namreč po treh letih, kot prvak druge slovenske nogometne lige, vračajo v slovensko elitno nogometno druščino.

Za našo člansko selekcijo pod vodstvom trenerja Roka Hanžiča, so intenzivne štiritedenske poletne priprave, v sklopu katerih so rumeno – črni odigrali šest pripravljalnih tekem. Najprej so se pomerili z dvema prvoligašema (Domžale in ljubljanski Bravo), nato tekma proti srbskemu prvoligašu FK Čukarički, tekma proti Brežicam, ki je v drugi slovenski ligi, potem srečanje proti hrvaškemu prvoligaškemu klubu Slaven Belupo in še včerajšnja tekma proti ljubljanski Iliriji, enemu od treh najstarejših slovenskih nogometnih klubov. To zadnjo tekmo proti Iliriji, so Radomljani odigrali v domžalskem športnem parku, kjer bodo vso sezono igrali svoje domače tekme. Na šestih prijateljsko pripravljalnih tekmah, so naši fantje zabeležili dve zmagi (Brežice, Ilirija), dva neodločena izida (Domžale, Bravo) in dva poraza (Slaven Belupo, Čukarički).

So se pa Radomlje v tem obdobju tudi kadrovsko močno okrepile. Rumeno črnim bojevnikom se je najprej pridružil fizioterapevt Blaž Gvardjančič, Nermin Bašić, ki je radomeljski publiki dobro znan, saj je v preteklosti kot trener že vodil člansko ekipo, pa je postal team manager. Radomlje so novo moč dobile tudi med vratnicama. Pridružil se nam je vratar Darko Marjanović, ki je pred tem branil za Gorico in Krko. Naslednji, ki je popolnil naše vrste je Marko Žulj, visok defenzivni vezist, ki je pred tem igral v Bosni. Iz hrvaške Cibalie, je v Radomlje prišel tudi Dario Rugašević, ki igra na poziciji levega bočnega branilca, kot zadnja igralska okrepitev pa je prišel še Mateo Mužek, osrednji branilec hrvaškega rodu, ki je pred tem igral v grški prvi ligi, kot nekdanji igralec moldavskega Šerif Tiraspol pa ima izkušnje tudi s kvalifikacijami za Ligo prvakov.

Nermin Bašić, team manager.

Našo člansko selekcijo prva prvenstvena tekma v novi sezoni, čaka že to soboto. Gostovanje v Šiški, pri ljubljanskem Bravu, nato pa teden kasneje prva domača tekma proti ljubljanski Olimpiji.

Ob vsem dogajanju povezanem z našo člansko selekcijo, seveda ne smemo pozabiti na naše mladince in kadete, ki so že pričeli s treningi. Trenerja obeh selekcij, Erik Merdanović (mladinci) in Grega Ciglar (kadeti), pa sta sodelovanje z radomeljskim klubom podaljšala do leta 2024.

Fantje, srečno! Mi verjamemo v vas.

Avtor: Dušan Jambrošič; Foto: NK Kalcer Radomlje

Tagi