Športni park Radomlje z novo pridobitvijo: AED

V Športnem parku Radomlje je vsem igralkam, igralcem, osebju kluba, obiskovalcem parka in sokrajanom na voljo AED. Avtomatski eksterni defibrilator je prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj srca pri človeku. S pomočjo električnega sunka lahko srce ponovno požene in s tem reši življenje. AED ima avdio in vizualna navodila v slovenskem jeziku, določa kdaj in če je potrebna defibrilacija in uporabnika vodi skozi vse postopke oživljanja.

»O defibrilatorju razmišljam že nekaj časa«, pravi sekretarka Ženskega nogometnega kluba Radomlje Manca Jereb, ki je bila tudi idejni vodja projekta. V Športnem parku Radomlje je vsakodnevno prisotno veliko število ljudi, od najmlajših otrok, do staršev, babic, dedkov ter mimoidočih sprehajalcev. Čeprav športniki ne sodijo v najbolj rizično skupino srčnega zastoja, se marsikdaj na tekmah lahko zgodijo nepredvidene situacije prav tako pa je postavitev AED-ja velik dobrobit za celotno lokalno skupnost.

AED se nahaja ob Lokalu v Športnem parku Radomlje in je zaščiten z alarmnim sistemom. AED je na voljo vsem uporabnikom v delovnem času lokala.

Ob tem se iz srca zahvaljujemo podjetju Kemis Plus d.o.o. in direktorju Urošu Lipovšku, ki so z donacijo omogočili nakup defibrilatorja.

AED se nahaja ob Lokalu v Športnem parku Radomlje.

Ob postavitvi defibrilatorja smo skupaj z NK Radomlje izvedli tudi delavnico Temeljni postopki oživljanja, ki jo je vodil Erik Juhant, reševalec iz Zdravstvenega doma Domžale.

Skrbimo za svoje zdravje!

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

Tagi