Slobo, ta je zate!

PLT, 4. krog: Bravo - Domžale 0:1

Domžalski nogometaši so v 4. krogu Prve lige Telemach prišli do prvih treh točk v letošnji sezoni. V prestolnici je srečanje z Bravom odločil napadalec Ivan Durdov, ki je v začetni enajsterici zamenjal nesrečnega Vuka. Obramba je na četrti tekmi zabeležila drugi ”clean sheet”.

Glavni Simon Rožman po prvi zmagi v sezoni: ”Sedaj lažje dihamo. Bili smo v slabem psihološkem momentu, ekipa je cel čas dobro trenirala, zato sta zadnja rezultata seveda pustila posledice. Tokrat smo se malce bolj prilagodili. Spremenili smo igralni sistem, zaprli poti do našega gola in uspelo nam je. Cilj so bile samo tri točke, zato sem vesel za vse fante, sploh zaradi odziva ekipe po hujši poškodbi Slobodana Vuka.”

O nesrečnem napadalcu: ”Vuk je v petek utrpel zlom kosti v stopalu. Bojim se, da je že zaključil z nastopi v tem letu. V preteklih tednih oziroma mesecih smo ga vrnili med žive, bil je v zares dobri formi, nato pa znova težja poškodba. Slobodan jih ima za seboj kar precej in pred njim je ponovno več mesecev počitka, najverjetneje tudi operacija. Vse naše misli so bile celotno tekmo z njim, to se je poznalo tudi po petkovem treningu, ko so fantje bili vidno razočarani, zato enostavno nismo mogli odigrati drugače. Ta zmaga je zanj.”

O poteku tekme v nadaljevanju: ”Igro smo zavestno prepustili Bravu, saj nismo želeli izhajati v visoki pritisk, da ne bi v obrambi pustili preveč prostora. Mentalno nas je vse to, kar se je zgodilo na zadnjih dveh tekmah proti Muri in Taboru ter petkovem treningu, zaznamovalo. Tokrat smo v zaključku uspešno odbili vse poskuse domačih in pred prihajajočimi izzivi nam prigarana zmaga pomeni zares ogromno.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi