Skupaj za lepši jutri! – NK Domžale bo gostil ukrajinsko akademijo Ruh

Selekciji rumene družine U14 in U17 bosta jutri, v sredo, popoldne gostili vrstnike ukrajinske akademije Ruh. Mladi nogometaši, ki so zaradi aktualnih neljubih dogodkov v domači državi bili primorani odpotovati čez mejo, te dni bivajo v Logatcu.

Ukrajinski nogometni klub prihaja iz Lvova, mesta na zahodu države, ki ima nekaj več kot 700.000 prebivalcev. FK Ruh se lahko pohvali z enim izmed najmodernejših nogometnih objektov v Evropi. Za njegovo izgradnjo so odšteli nekaj deset milijonov evrov, mladi Domžalčani pa bi morali tja odpotovati v poletnih mesecih. S strani jutrišnjega tekmeca so kadeti rumene družine namreč bili povabljeni na močan mednarodni turnir.

Ker je stanje v Ukrajini zadnje dni oziroma tedne naravnost grozovito, so številni športniki ostali brez tekmovanj. Še huje. Brez strehe nad glavo. Prav zaradi tega bosta v sredo, ob 17.30 in 19.00, na igrišču z umetno travo odigrani prijateljski tekmi, nakar sledi skupna večerja v bližnji restavraciji Park. Vse v znamenju pomoči in jasne podpore vsem prizadetim državljanom Ukrajine.

Športni direktor Matej Oražem bo v imenu Nogometnega kluba Domžale gostom, ki jih vodi nekdanji nogometaš Celja, Maribora in Gorice Vladislav Lungu, podaril vrečo 20 žog, vsak izmed otrok pa bo ob tem prejel tudi spominsko majico in navijaški šal. V soboto, ko bo potekala dobrodelna akcija Anine zvezdice, namenjena številnim ukrajinskim beguncem, bodo fantje znova v Domžalah, saj jih bo rumena družina gostila na članski tekmi z Radomljami. Hrano z daljšim rokom uporabe lahko sicer že tekom tedna prinesete v klubski NK Bar. Vsak artikel šteje!

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi