Skozi rumena očala: Oražem in Ibričić

V zadnji klubski oddaji Skozi rumena očala sta v povezavi s članskim moštvom NK Domžale spregovorila Matej Oražem in Senijad Ibričić. Glavno temo pogovora je predstavljalo aktualno dogajanje, ki zajema predvsem vselej zanimivo kadrovsko področje.

Izvršni direktor Matej Oražem o sezoni 2021/22: “Vsekakor v prvem delu nismo bili zadovoljni ne z rezultati ne z vključevanjem mladih igralcev. Mislim, da smo v drugi polovici to močno popravili. Sploh na zadnjih tekmah je zaigralo veliko mladih fantov in to me veseli. Dokazali so, da si to zaslužijo. Tekmi s Celjem in Radomljami smo s plejado mladcev in čustvenim nabojem ob zaključku kariere našega kapetana odigrali neodločeno, tako da če rezultatsko ne moremo biti zadovoljni s sezono, smo pa z zadnjim delom prvenstva, saj smo postavili odlične temelje za novo tekmovalno leto.”

O poletnih nalogah: “V kratkem bomo na novinarski konferenci predstavili ime novega glavnega trenerja. S tem se trenutno tudi najbolj intenzivno ukvarjamo. Z roko v roki skrbimo za kadrovanje moštva, ki bo zaradi številnih odhodov ob izteku pogodb in pa upamo da tudi kakšni prodaji pestro. Na drugi strani bomo morali mladim igralcem dodati nekaj izkušenj in znanja, da bomo bližje mestom kamor mislim, da sodimo.”

O novi vlogi Senijada Ibričića: “Senijad je pripravljen. Vsi se veselimo skupnega nadaljevanja oziroma začetka nečesa novega. Trenutno je na zasluženem oddihu, nemudoma, ko se vrne pa bomo začeli z delom. Čaka nas veliko obveznosti. V članskem moštvu kar desetim fantom iztekajo pogodbe, nekaj jih bo odšlo tudi na nogometni tržnici. Novemu športnemu direktorju želim srečno, vedno pa bo v meni imel največjo pomoč in oporo. Dogajanju bomo poskušali slediti tudi na ostalih področjih, zato da bo lahko športni del kar se da konkurenčen. To nam je doslej dobro uspevalo in prepričan sem, da bo Senijadu prav tako.“

Športni direktor Senijad Ibričić: “Vse skupaj je bilo na zadnji tekmi prelepo. Zelo ste me presenetili z zaključkom in na vse sem izredno ponosen. Po tekmi s Celjem je bilo veselo še štiri ali pet dni. Poveselil sem se z družino, prijatelji, soigralci, trenerji in vsemi ostalimi. Sedaj pa gremo naprej. Komaj čakam, da začnem z delom v novi vlogi. Pred mano so drugačni izzivi, a veselim se jih. Začel bom s kadrovanjem igralcev. Najprej se bom pogovoril z vsemi fanti. Nekaterim iztekajo pogodbe, nekateri jo še vedno imajo. To bo prioriteta, nato sledi vse ostalo.”

Spodaj v celoti (od 5:20 do 9:17)

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale; Video: Sead Rošić/NK Domžale

 

Tagi