Simon Rožman: “Zmoremo precej več”

PLT, 11. krog: Domžale 2-2 Mura

Domžale in Mura sta se razšla brez zmagovalca. Rumeni so na domači zelenici dvakrat vodili, brez zmage pa tudi tokrat ostali v izdihljajih tekme. Prvi zadetek na tekmi je dosegel Matej Podlogar, kasneje je Ajdin Mulalić zaustavil strel z bele točke, Ivan Durdov pa je šestemu golu v sezoni pripisal še izključitev. Za Muro sta bila natančna Tio Cipot in Mirlind Daku.

Vidno razočarani Simon Rožman: “Ko potegnemo črto, je remi pravičen. Z igro sem nezadovoljen, saj zmoremo precej več. Prvi polčas ni bil takšen, kot smo ga sposobni. V drugem smo spremljali pravi vrtiljak. Najprej enajstmetrovka, odlična obramba našega vratarja, izid ostane izenačen. Vse imamo v svojih rokah. Povedemo, nato prejmemo nespameten rdeči karton in potem spet zadnja minuta. Mislim, da že petič v sezoni …”

O golu tekmeca v 94. minuti: “Šlo je za napako. Gostje so z zgrešeno dolgo podajo prišli na rob kazenskega prostora, se neovirano preselili na stran, kjer nismo stali dovolj blizu in po ostrem predložku zadetek. Gre za cel kup podrobnosti, ki se nam nogometno ne posrečijo. Toda nimamo kaj. Nič nam ne bo podarjenega. Kljub vsemu moramo vztrajati in verjamem, da se nam bo nekje vrnilo.”

O rezervah v lastni vrsti: “Med tekmo se znajdemo v dobrih položajih, a žoge ne uspemo spraviti tja, kamor si želimo. Sprejemamo prehitre odločitve v zadnji tretjini. V prvem polčasu smo imeli veliko priložnosti, ko bi lahko z žogo šli bližje golu, sami pa smo nemudoma iskali zaključno podajo. Tudi v nadaljevanju sta dve identični akciji na oddaljeni vratnici, kjer moraš zabiti in posledično mirneje igrati, ostali neizkoriščeni. Imamo torej še marsikaj za postoriti.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi