Simon Rožman po dvoboju s Celjem

PLT, 1. krog: Domžale - Celje 0:0

Na prvi ligaški tekmi v sezoni 2022/23 se je v Domžalah zbralo 800 gledalcev, ki zadetkov sicer niso videli, so se pa domačim privržencem od prve minute premierno predstavili Christian Jr Schoissengeyr, Jošt Pišek, Ivan Durdov in Mark Strajnar.

Glavni trener Simon Rožman: “V soparnem vremenu smo lahko marsikaj videli. Šlo je za gledljivo tekmo, dinamika je bila prisotna z obeh strani, glede na to, da je to bila šele prva tekma. Na trenutke smo v igri pokazali želene vzorce. Vidi se, da je ekipa mlada, da imamo ogromno fantov, ki se prvič srečujejo s tem nivojem tekmovanja. Na trenutke torej zelo dobro, znašli smo se tudi v dveh zelo zrelih priložnostih. Na drugi strani ima nasprotnik kvaliteto in nekajkrat nas je prisili v zgoščeno branjenje, a ko potegnemo črto, moramo biti zadovoljni, saj smo bili blizu temu, kar lahko v danem obdobju naredimo, imamo pa seveda še veliko rezerv.“

O ugotovitvah: “Veseli dejstvo, da smo ostali nepremagani. Obramba je odigrala dobro in uspela zadržati prvo ničlo. Žal mi je priložnosti Vuka v drugem polčasu. Lepo smo si izborili prostor pred vrati tekmeca, po odvzeti žogi takoj krenili v gol, a gostje so to s skupnimi močmi uspeli blokirati v zadnjem trenutku.”

O poškodbi Durdova: “Bomo videli, kaj bodo pokazale zdravniške analize. Ni zgledalo dobro. Ivan je utrpel težji zvin gležnja. V tistem trenutku nas je to malce presekalo, je namreč naš zelo pomemben člen, toda po drugi strani so vsi fantje, ki so dobili priložnost za igro, bili maksimalni. Veseli dejstvo, da ekipa diha kot eno. Verjamem, da bomo šli v prihodnjih krogih uspešno korak po korak.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi