Selekcija ŽNK Radomlje DU15 osvojila drugo mesto na mednarodnem turnirju v Sombotelu

Selekcija ŽNK Radomlje DU15 je v torek in sredo sodelovala na mednarodnem turnirju Savaria v madžarskem Sombotelu. Rumenosrčna četa je pod vodstvom Karmen Ulbin in Marike Prošek osvojila drugo mesto.

Illes Akademia, ki deluje pod okriljem Haladasa, je letos prvič izpeljala dekliški turnir Savaria, ki ima v fantovski konkurenci že dolgoletno tradicijo. Povabilo v Sombotel je prejel tudi Ženski nogometni klub Radomlje, kar je potrditev dobrih športnih odnosov med obema kluboma, priznavajo v Radomljah.

Dekliške selekcije do 15 let so se na severozahodu Madžarske pridružile mednarodno pisani druščini fantovskih kadetskih ekip, v konkurenci katerih so se zmage veselili upi NK Maribor, na pragu prvega mesta pa je bila tudi rumenosrčna zasedba.

Mlade Radomljanke so v torkovem popoldnevu s 4:0 premagale gostiteljice turnirja, sredo pa so odprle še z višjo zmago nad DVTK-jem. Klubu iz madžarskega Miškolca so zabile šest zadetkov. O prvem mestu je tako odločala zadnja tekma z čakovskim Međimurjem. Medžimurke so obračun preobratov dobile z rezultatom 3:4 in s tesno zmago osvojile turnir Savaria.

Rumenosrčna zasedba ŽNK Radomlje do 15 let se z dvodnevnega mednarodnega turnirja v madžarskem Sombotelu vrača z drugim mestom.

»Dekleta so po enem tednu skupnih treningov odigrala tri močne mednarodne tekme. Na turnir sem gledala predvsem kot dobre pripravljalne tekme. Nekaj deklet je prvič zaigralo na celotnem nogometnem igrišču, tako za pristop kot tudi samo igro pa jih moram lepo pohvaliti. Izkazale so se na vseh tekmah, temu pa sta sledili tudi dve zmagi in nesrečen poraz, čeprav bi se lahko tudi ta tekma obrnila nam v prid,« o turnirju pravi Karmen Ulbin.

»Tekme so pokazale, česa so dekleta za zdaj sposobna in na katerih področjih še lahko delamo tekom priprav,« dodaja trenerka selekcije do 15 let, ki pozdravlja takšne preizkušnje: »Tekme na mednarodnem klubskem nivoju so vedno zelo dobrodošle, saj le s tem vidimo, kje se nahajamo in da smo lahko kos tudi nekoliko večjim in že delujočim nogometnim akademijam.«

Klubske barve so v Sombotelu zastopale Maša Erjavec, Katja in Kaja Prelovšek, Ula Osolnik, Kaja Poglednik, Nika Slapnik, Ayla Skenderović, Aneli Kutin Prešeren, Lana Tatarovac, Tajda Mujezinović, Tijana Tišler, Zala Zrim, Nika Pirc, Neža Žagar in Taja Strgar, ki je bila proglašena za najboljšo igralko turnirja.

Čestitke vsem!

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto in video: ŽNK Radomlje

 

Tagi