Selekcija DU15 ŽNK Radomlje dvignila lovoriko državnih prvakinj

V nedeljo je uspešno sezono sklenila selekcija ŽNK Radomlje DU15, ki je z zmago v Radljah obogatila pred dnevi potrjen naslov državnih prvakinj ter prejem pokala in medalj.

Dekleta selekcije do 15 let so z zmago v dvoboju z tretjeuvrščenimi Radljami še enkrat potrdile, da so v letošnji sezone najboljša ekipa državnega prvenstva. Klubske barve sta konec tedna ponosno zastopali tudi ekipi do 13 in 17 let, kadetinje so v Bratoncih nadaljevale niz brez izgubljene točke. Najmlajša ekipa na državni ravni je v Ljubljani odigrala zadnji turnir pred prihajajočim zaključkom sezone v Ajdovščini.

V soboto je z zadnjim turnirjem rednega dela državnega prvenstva opravila selekcija do 13 let. Ekipa se je pod vodstvom Tije Vrhovnik uspešno dokazovala v Ljubljani, na igrišču Krima. Mlade Radomljanke so se s tretjim mestom in 54 točkami prebile na finalni turnir, ki ga bo konec tedna gostila Ajdovščina.

Kadetinje v obračunu s Pomurjem niso imele težav pri lovu na nove točke. Srečanje je bilo odločeno z odličnim odprtjem tekme. Mrežo Pomurk je z evrogolom v šesti minuti načela Gala Dasović Ravnik, tokratna kapetanka pa je štiri minute kasneje zadela še drugič. Alicija Brinovec je v 15. minuti povišala prednost gostujoče ekipe, kmalu zatem je udarila še Naja Poje Mihelič.

V drugi polovici prvega polčasa je bila dvakrat uspešna Jona Javorič, vmes se je drugega zadetka na tekmi veselila tudi Alicija Brinovec. V 52. in 55. minuti srečanje je bila dvakrat natančna še Katjuša Kern, Naja Poje Mihelič pa je v 67. minuti v gol domačink pospravila deseto žogo. Za končnih 0:11 je v naslednji minuti zadela Taja Strgar.

Selekcija do 17 let bo letošnjo sezono sklenila na domačem igrišču, s sobotno tekmo proti Primorju. Radomljanke, ki bo do po koncu dvoboja dvignile pokal za naslov državnih prvakinj, bodo napadale sezono brez oddane točke. Vabljeni, da jih ob 11. uri spodbujate v Športnem parku Radomlje.

Selekcija DU15 proslavila naslov

V nedeljo se je lovorike za naslov državnih prvakinj veselila selekcija do 15 let, ki je odlično sezono zaključila v Radljah ob Dravi. V prvem polčasu so pot do nove zmage tlakovale Alicija Brinovec, Nika Slapnik in Kaja Prelovšek, ki je zadela dvakrat, v nadaljevanju tekme pa še Špela Gerbec, Taja Strgar in dvakratna strelka Ana Marija Kršljin Stojić.

Ekipi Karmen Ulbin, Monike Drobnič in Marike Prošek so ob zasedbi, ki se je v Radljah veselila naslova, do naslova pomagale še Ula Osolnik, Brina Omejec-Židan, Kaja Poglednik, Tisa Podkrajšek, Jona Javorič, Tajda Mujezinović, Nika Humar, Nuša Vidrih, Anamarija Mušič, Ana Kočevar in Aneli Kutin Prešeren.

Trenerka Karmen Ulbin je lahko upravičeno ponosna na svoje varovanke: »Ekipa je zadnjo tekmo lige deklet U15 odigrala dobro, poznala se je sicer že utrujenost, saj nekatere posameznice igrajo tudi za kadetsko selekcijo. Sem pa zelo ponosna na vsa dekleta, ki so igrala v tej sezoni ter so si priborila in zasluženo osvojila prvo mesto v državnem prvenstvu.«

»Imamo dobro generacijo, dekleta čaka svetla prihodnost, ampak samo talent ni vse, saj je treba graditi naprej in trdo delati za tovrstne uspehe. Za ta naslov pa so, ponavljam, dekleta trdo garala čez celotno sezono,« še pravi strateginja rumenih, ki pa poudarja, da sezone še ni konec.

Zdaj bodo na vrsti še mednarodne preizkušnje: »Počasi pogledujemo naprej, saj nas čez deset dni čaka močan mednarodni turnir Cordial Cup. Veselim se udeležbe na turnirju, drugače je igrati na mednarodnem turnirju kot prvak svoje države. Tekmeci veliko obetajo, nasproti nam bodo stale Nemke, novih izzivov pa in dobrih mednarodnih preizkušenj pa se zelo veselimo.«

ŽNK RADLJE DU15 – ŽNK RADOMLJE DU15 2:8 (0:4)

Strelke: Kaja Prelovšek (10′, 16′), Alicija Brinovec (13′), Nika Slapnik (23′), Špela Gerbec (49′), Taja Strgar (52′), Ana Marija Kršljin Stojič (57′, 58′)

ŽNK Radlje DU15: Ana Hojnik, Barbara Pšeničnik, Laura Kure, Ajda Vita Kumer, Lana Lesjak, Špela Novoselec, Žana Osvald, Lana Novoselec, Zoja Šrot, Lana Šernek. Trener: Bogdan Manfreda.

ŽNK Radomlje DU15: Maruša Rupnik, Lara Volavšek, Ajda Zajc, Kaja Prelovšek, Taia Doles, Taja Strgar, Špela Gerbec, Katja Prelovšek, Alicija Brinovec, Taja Jakopič, Nika Slapnik, Ayla Skenderović, Neža Žagar, Ana Marija Kršljin Stojić, Anamarija Močnik. Trenerka: Karmen Ulbin.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi