Sedi, pet!

PLT, 15. krog: Domžale 5-1 Gorica

Varovanci Simona Rožmana so po Mariboru premagali še Gorico. In to prepričljivo. V mreži Vrtnic je končalo pet žog, med strelci pa dvakrat Bartol Barišić (potreboval samo 22 minut) in Žiga Repas, (prva dva gola med elito), ter Franko Kovačević (zaključil uigrano akcijo). Rumeni imajo sedaj 21 točk.

“Ogromno dela smo opravili in uspešno nadgradili rezultat iz Maribora. Tekma je bila zahtevna, končni rezultat pa ni ravno realen pokazatelj tega. V prvem polčasu je bilo na obeh straneh vse pod nadzorom. Ni bilo izrazitih priložnosti, a imeli smo dvojno prednost. Vedeli smo, da se bo Gorica morala odpreti in iskati preobrat. Vesel sem, na kakšen način smo odigrali dvoboj. Doseči pet zadetkov ni lahko, zato sem glede na vse težave, izjemno zadovoljen. Po drugi strani vsa ta mladost izkorišča svoj potencial in mislim, da je to pot trdega dela tudi za v prihodnje,” je dejal zadovoljni Simon Rožman, ki s svojimi varovanci ne pozna poraza na zadnjih šestih tekmah (5 liga, 1 pokal).

Če je v Ljudskem vrtu uigrano akcijo iz kota za vodilni zadetek zaključil Mirko Mutavčić, se je tokrat na pravem mestu znašel Franko Kovačević. Po lepi kombinaciji podaj je njegov strel z 20 metrov v mreži končal s pomočjo vratnice: “Prekinitve so zelo pomemben člen igre. Ogromno poudarka dajemo na to in seveda, ko akcija uspe, smo lahko vsi pametni. Ta segment se je skozi prvenstvo dvignil, zato samo upam, da ga bomo uspeli nadgrajevati do konca sezone.”

Naslednja ligaška tekma bo Domžalčane znova čakala v petek. Prihodnji konec tedna, natančneje 4. novembra ob 20:15, bo na Bonifiki nasproti stal FC Koper: “Vedno se moraš najprej poveseliti, šele nato pride na vrsto vse ostalo. Tekma z Gorico je bila izjemno pomembna, predvsem zaradi tega, kaj je bilo in kaj nas še čaka. Če so petki ti, ki nam prinašajo srečo in točke, bomo pač prosili, da igramo do konca sezone vse tekme ob petkih,” se je pošalil Rožman.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi