Še zadnjič na domači zelenici

Sezona se počasi, a nezadržno bliža h koncu, tretja majska nedelja pa ponuja še zadnjo domačo tekmo članske ekipe Ženskega nogometnega kluba Radomlje. V Športnem parku Radomlje bo gostovala ekipa Primorja.

Ambicije so jasne, točke morajo ostati v Radomljah. »Želje so enake kot vedno, v tekmo vstopamo s ciljem, da zmagamo. Prav tako še zadnjič v tej sezoni igramo pred domačimi navijači, kar nam daje še večjo željo, da pokažemo kakovostno igro,« pred zadnjo domačo preizkušnjo pravi Tajda Hlebec.

Ajdovke in za konec še Ptujčanke bodo nasprotnice čete trenerja Aljaža Gornika. Radomljanke želijo sezono skleniti na tretjem mestu SŽNL, zato odgovor krilne napadalke o pričakovanjih v zadnjih dveh krogih ni presenetljiv: »Vemo, da se bo prvenstvo kmalu končalo, zato želimo na zadnjih tekmah pokazati napredek v primerjavi z začetkom sezone. Cilji pa so, da zmagamo na obeh tekmah.«

Zaključni dvoboj predzadnjega kroga državnega prvenstva bo nova priložnost za točke, ki jih bo rumenosrčna zasedba napadala po dveh porazih. Radomljanke so se na domači zelenici dobro kosale z Olimpijo, minulo soboto pa so po dveh odličnih tretjinah popustile v zaključku obračuna s Pomurjem.

Kaj sta pokazali tekmi z vodilnima kluboma SŽNL? »Vidimo, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi ekipami lige, kar nam je tudi potrditev za trdo delo, ki ga opravljamo na treningih. Na nekaterih področjih pa se bo potrebno tudi izboljšati,« opozarja mladinska reprezentantka Slovenije.

Sedemnajstletnica je lani sklenila kadetski staž, z majem pa zaključuje prvo pravo sezono v članski konkurenci. »Menim, da sem letos zelo napredovala, je pa, kot vedno, veliko prostora za izboljšanje. Mislim, da imam veliko stvari, ki jih lahko popravim ali izboljšam,« se zaveda Tajda, ki je v letošnji sezoni zaigrala na 16 ligaških tekmah in se trikrat vpisala med strelke.

Ekipa je izredno mlada, kljub temu pa je v dobrem položaju, da sezono zaključi na tretjem mestu državnega prvenstva: »Mislim, da si v letošnji sezoni zaslužimo tretje mesto, prav tako pa je ta uvrstitev zadovoljiva. V naslednji sezoni si želimo dokazati, da lahko pridobimo tudi mesto višje.«

Nedeljski obračun v Športnem parku Radomlje se bo pričel ob 17. uri. Vabljeni, da še zadnjič v sezoni 2021/22 pozdravite rumenosrčno četo.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Peter Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi