Še drugič v sezoni boljši od Maribora

Domžalčani so še drugič letos premagali Maribor! V praznem Ljudskem vrtu je rumena družina dosegla kar tri zadetke in s prvo zmago v oktobru na lestvici 1. SNL skočila pred Štajerce. Na tekmi 14. kroga Prve lige Telemach je ligaški prvenec vpisal Jošt Pišek. Natančna sta bila še Mirko Mutavčić in Arnel Jakupović.

”Presrečni smo! Fantastična zmaga za našo mlado ekipo! Tekmo je začelo sedem 2000 in mlajših letnikov in to je naš krvavi pot. Veseli smo treh točk, sem pa bil tekom dvoboja zelo nervozen, saj vemo, kaj se nam je dogajalo v preteklosti. Nisem želel, da se ponovijo napake s prejšnjih tekem, ampak ko potegnemo črto, gre za povsem zasluženo zmago,’‘ je uvodoma povedal zadovoljni Simon Rožman, ki je na klopi Domžal presegel mejo 200 točk (122 tekem).

O krasni akciji pri vodilnem zadetku, ko je podajo Jošta Piška z odprtima rokama sprejel Mirko Mutavčić, je strateg Domžal dejal: ”Vedeli smo, kaj Mariborčani vejo in kaj ne vejo o nas. Pri golu po akciji iz kota je šlo za super potezo. Delali smo na tem, žoga pa je končala točno tam, kjer smo jo želeli videti. Prvi zadetek je bil zelo pomemben, saj smo odšli na odmor s prednostjo, nato uspeli zadržati mirne glave in glede na našo mladost tekmo tudi zbrano pripeljali do konca.”

Pri rumenih so padali zadetki, pri vijoličastih pa kartoni. Glavni sodnik David Šmajc je Mariborčanom pokazal pet rumenih ter dva rdeča. Z igrišča sta predčasno odšla Gregor Sikošek in Rok Kronaveter: ”Izključitvi pri domačih sta zagotovo vplivali na potek srečanja. V preteklih tekmah smo ob podobnih situacijah stvari spustili iz rok. Bili smo nespametni, tokrat pa zelo dobra predstava z naše strani. Vesel sem za fante, ki pridno trenirajo. Kar nekajkrat se nam rezultatsko ni izšlo, vendar sam verjamem v pošteno delo in posledično uspeh. Imamo svojo zgodbo. Priložnost dajemo našim mladcem in jih ob tem poskušamo razvijati. Rezultat je seveda pomemben. Na marsikateri tekmi smo si zaslužili več, toda kljub temu nadaljujemo povsem mirno. Želel bi si predvsem malce manj poškodb, bo pa sezona še dolga in zanimiva,” je sklenil Rožman, ki bo s svojimi varovanci znova na delu že v petek, ko ob Kamniško Bistrico prihaja Gorica (17:30).

Avtor: Nejc Berce; Foto: Lado Vavpetič

 

Tagi