S srčno predstavo do velike točke, Olimpija nasedla v Radomljah

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je s srčno predstavo zaustavila Olimpijo in izkušenim Ljubljančankam odščipnila veliko točko. Dvoboj je pričelo kar pet kadetinj, enajsterica pa je bila s povprečno starostjo 17,64 leta za več kot šest let mlajša od zeleno-bele.

Obračun na osrednji zelenici Športnega parka in v neposrednem prenosu Planet TV ni razočaral, gostiteljice pa so kljub mladosti s svojo igro navdušile okrog 250 gledalcev. Da je šlo za izenačen spopad in pravcati derbi dokazuje tudi sedem rumenih kartonov, štiri so prejele Ljubljančanke, ki so bile v prvem polčasu v podrejenem položaju.

Do prvega udarca proti vratom so sicer prišle zeleno-bele, a Nuša Vidrih ni imela nikakršnih težav s poskusom Sare Makovec, ki je iz prve sprožila po predložku iz prostega strela. Po uvodnem otipavanju so pobudo prevzele gostiteljice in z nekaj napadi hitro spoznale, da se lahko enakovredno kosajo s precej izkušenejšo zasedbo.

V 19. minuti je bila po prostem strelu in podaji v kazenski prostor z glavo nevarna Naja Poje Mihelič, ki pa ji je zmanjkal kakšen centimeter, da bi žogo spravila preko Sare Nemet. V 30. minuti je hitro akcijo zaključila debitantka Gala Dasović Ravnik, a je po strelu z leve strani kazenskega prostora pravočasno posredovala Maja Dimitrijević in žogo izbila v kot. Po kotu je zapretila Katarina Gadnik, a je njej strel z vrha kazenskega prostora po ljubljanskem bloku zgrešil vrata Olimpije, po novem kotu pa je domača kapetanka še enkrat nastreljala domačo obrambo.

So se pa Radomljanke veselile v 33. minuti, ko so si priigrale prosti udarec z 18 metrov. Žogo si je namestila 16-letna Lea Dolinar in jo v slogu največjih mojstric ob desni vratnici poslala v mrežo Olimpije. Že v naslednjem napadu se je pred golom v obetavni situaciji znašla Nina McQuarrie, ki pa po padcu ni uspela priti do udarca. Ljubljanska zasedba je izenačila tik pred odmorom, ko je Nuša Vidrih izbila predložek iz kota, po novi podaji pred vrata pa je z glavo lepo zadela Tatiana Georgiou. Zadnja priložnost prvega polčasa se je kljub vsemu ponudila domačinkam, saj je bila Laura Šenk prehitra za obrambo Olimpije, a je nato nastreljala vratarko.

V drugem polčasu so se Radomljanke izkazale še z nekaj posredovanji v obrambi. Strel Ane Milović z velike razdalje ni ogrozil vrat Nuše Vidrih, tri minute zatem pa se je po poskusu Urške Bratuše izkazala Tinkara Testen, ki je strel izbila iz gol črte. V 66. minuti je bila po podaji za hrbet domače obrambe nevarna Manja Rogan, ki pa je z bližine streljala čez vrata, a bila tudi v prepovedanem položaju.

Nuša Vidrih je ukrotila še en strel Urške Bratuše, ki je v 70. minuti sprožila po kotu in izbiti žogi. Mlada vratarka Radomelj je bila na mestu tudi v 83. minuti, po prostem strelu Ljubljančank, izkazala pa se je predvsem v sodniškem dodatku, ko je z odličnim posredovanjem preprečila zadetek za zmago Olimpije. Po kotu je z glavo sprožila Maja Dimitrijević.

»Čutim ogromno ponosa, tako osebno kot igralke, starši in vsi, ki delajo za ženski nogomet v Radomljah. Vsi smo zelo ponosni! Ne zgolj zaradi rezultata, temveč zaradi dejanj, ki so jih igralke pokazale na igrišču. Mislim, da so odigrale fantastično tekmo proti močnejšim nasprotnicam, vendar sta bila karakter in vera v svoje sposobnosti danes neverjetna. To so prave Radomlje!« je po odlični predstavi rumenosrčnih dejal Aljaž Gornik, ki se je v imenu ekipe zahvalil tudi gledalcem za podporo.

ŽNK RADOMLJE MEDEX – ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA 1:1 (1:1)

Strelki: Lea Dolinar (33′); Tatiana Georgiou (45′).

ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Nina Sofia Mc Quarrie (89′ Lori Škulj), Maša Osojnik, Laura Šenk, Tinkara Testen, Sara Gradišek (78′ Katjuša Kern), Ana Gerjolj (74′ Ajda Kličić), Katarina Gadnik, Naja Poje Mihelič, Gala Dasović Ravnik (86′ Ula Omerzu), Lea Dolinar. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Olimpija Ljubljana: Sara Nemet, Manja Rogan, Ana Milović, Anja Prša, Zala Vindišar, Neva Kumalić (46′ Urška Bratuša), Izabela Križaj, Daša Dolenšek, Sara Makovec, Tatiana Georgiou (66′ Barbara Kralj), Maja Dimitrijević. Trener: Zlatko Gabor.

Avtor: Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje

Tagi