Rumenosrčne zaključno fazo jesenskega dela sezone odprla z zmago

Članice ŽNK Radomlje na prvi tekmi po reprezentančnem premoru slavile na Ptuju

Radomljanke so četrto ligaško zmago, s katero so se vrnile na četrto mesto SŽNL, potrdile s štirimi zadetki v drugem polčasu dvoboja. Že v uvodni minuti je zapretila Maša Osojnik, ki se je v lepi situaciji znašla tudi v 33. minuti, ko je po podaji Eve Vodušek zaključila hiter napad, vendar streljala mimo desne vratnice domačih vrat. Pred odmorom je bila po podaji Nine McQuarrie nevarna še Zala Kuštrin, a je soočenje dobila domača vratarka Neža Forštnarič.

Radomljanke so v nadaljevanje dvoboja zakorakale s še večjo željo po treh točkah, domača vratarka pa je v tretji minuti pred Zalo Kuštrin izbila uporaben predložek Neli Hofman. Rumena četa je povedla v 55. minuti. Predložek iz kota sprva ni našel naslovnice, Katarina Gadnik pa je žogo z desne strani kazenskega prostora poslala pred gol. Okroglo usnje je v visokem loku preletelo vratarko in ob oddaljenejši vratnici končalo v mreži.

V 61. minuti je vodstvo podvojila Maša Osojnik, ki je izkoristila odlično globinsko podajo Korine Janež in dobila soočenje z Nežo Forštnarič. Radomljanke so si zatem pripravile še nekaj priložnosti, a so bile premalo zbrane v zaključku akcij. Kljub temu smo v izdihljajih dvoboja videli še dva zadetka. V 90. minuti je po protinapadu Ane Černelič z bližine zadela Tajda Hlebec, v sodniškem dodatku pa je Zala Kuštrin izkoristila prosti strel z leve strani in zadela ob bližnji vratnici Neže Forštnarič.

“Za nami je zahtevno gostovanje na Ptuju, na katerem smo dosegli zelo pomembno zmago. S tem smo izredno zadovoljni, saj hočemo biti TEKMOVALNA in ZMAGOVALNA ekipa,” je po zmagi dejal pomočnik trenerja Bor Žnidaršič, ki ob zelenici usmerjal radomeljsko četo. Glavni trener Aljaž Gornik je tekmo zaradi izpolnjene kvote dveh rumenih kartonov spremljaj s tribune.

Prvi polčas se je končal z začetnim izidom, kakšna so bila navodila v času odmora? “Med polčasom smo se dogovorili, da v nadaljevanju tekme dvignemo dinamiko in intenzivnost v obeh fazah igre ter odločno zaigramo na zmago. Dekleta so dogovor potrdila s štirimi zadetki, tako da smo izredno zadovoljni z njihovim odzivom in zmago!” je bil zadovoljen Gornikov pomočnik.

Žnidaršič je prvič samostojno vodil tekmo članske ekipe Radomelj. “Usklajevanje z glavnim trenerjem poteka že tekom celotne sezone in nič drugače ni bilo pred tokratno tekmo. So pa na tekmi vedno najpomembnejše igralke. V kolikor one prevzamejo svoj del odgovornosti in igrajo v transu, potem je pomoč z roba igrišča brezpredmetna. Takrat trenerji zgolj uživamo in ploskamo ob odličnih potezah igralk,” je še dejal najbližji sodelavec Aljaža Gornika.

Deseti krog SŽNL prinaša pomemben dvoboj s tretjo zasedbo lige, nedeljski obračun z ŽNK Ljubljana se bo v Športnem parku Radomlje pričel ob 14. uri.

ŽNK DOXAKEY – ŽNK RADOMLJE 0:4 (0:0)

Strelke: Katarina Gadnik (55′), Maša Osojnik (61′), Tajda Hlebec (90′), Zala Kuštrin (92′).

ŽNK Doxakey: Nuša Forštnarič, Tina Hvalec, Nuša Forštnarič (64′ Ana Fluher), Tjaša Križan (75′ Hana Jelen) , Pia Ciganović, Špela Pernek, Tajda Tušek, Eva Vidovič (84′ Ana Dobriković), Maša Potočnik (62′ Taja Lončarič), Aneja Lorbek, Nuša Štumberger. Trener: Uroš Šmigoc.

ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Ana Gerjolj, Nina Mele, Katarina Gadnik, Margit Kosirnik, Eva Vodušek, Polona Petrač (82′ Tajda Hlebec), Maša Osojnik (75′ Tija Vrhovnik), Nina McQuarrie (46′ Korina Janež), Neli Hofman (78′ Ana Černelič), Zala Kuštrin. Trener: Bor Žnidaršič.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi