Rumenosrčne v obračunu z državnimi prvakinjami pustile pozitiven pečat

Članska ekipa ŽNK Radomlje je drugo tretjino državnega prvenstva odprla z dvobojem proti državnim prvakinjam. Rumenosrčne so v obračunu z ŽNK Nona Pomurje Beltinci pustile pozitiven pečat.

Beltinčanke so se v Športnem parku Radomlje veselile prigarane zmage. Svoje priložnosti so imele tudi Radomljanke, ki so prvič zapretile že v uvodni minuti. Maša Osojnik je po udarcu z desne strani kazenskega prostora zatresla okvir gola. V četrti minuti je bila po prodoru nevarna še Zala Kuštrin, njen strel z 20 metrov je poletel mimo vrat.

Živa Galjot je bila na pravem mestu v 14. minuti, po kotu in poskusu Maje Dimitrijević, Daša Dolenšek pa je na drugi strani streljal čez gol. Pomurke so povedle v 33. minuti, ko je bila po kotu najvišja Sara Makovec. Beltinčank so zatem še dvakrat zapretile preko Lucije Kos, prvi udarec je ukrotila Živa Galjot, drugega pa je izbila Katarina Gadnik.

Radomljanke so bile prve nevarne tudi v drugem polčasu. Korina Janež je izvedla prosti strel z desne strani igrišča, Nina Mele pa je z glavo zatresla prečnik. Blizu gola je bila na drugi strani tudi Sara Makovec, čigar strel je oplazil okvir vrat. Živa Galjot je bila na pravem mestu po uri igre, ko se je Špela Kolbl po dvojni podaji znašla pred golom, domača vratarka pa je dobro posredovala tudi v končnici srečanja, ko je odbila še udarec Kaje Korošec.

“Čestitke našim igralkam, saj so odigrale odlično tekmo! Užitek jih je bilo gledati, kako so taktično, tehnično, kondicijsko in psihološko korak pred nasprotnicami. Kot trener sem še posebej vesel napredka na psihološkem področju, saj so vse igralke v vsaki situaciji na igrišču pokazale samozavest, zmagovalno miselnost in neverjetno tekmovalnost!” je bil predstave vesel Aljaž Gornik.

“Boginja Fortuna pa je bila tokrat na strani nasprotnic, saj jih je dvakrat rešil okvir vrat. Je pa to seveda logično, saj je to klub, ki je v svoji zgodovini že nastopal v ligi prvakov in ima zato zasluženo še nekaj kredita sreče. So pa naša dekleta nakazala, da bodo naredile vse, da se v prihodnosti razmerja moči v SŽNL kmalu spremenijo. Kljub izjemi mladosti ekipe dekleta kažejo ogromno nogometne kakovosti, iz dneva v dan pa napredujejo tudi v tekmovalnosti in zmagovalni miselnosti!” še pravi strateg Radomljank.

Gornik verjame, da se bo napredovanje nadaljevalo tudi v prihodnje: “Vse to pa je seveda plod načrtnega, sistematičnega, organiziranega in strokovnega dela celotnega kluba. Igralke se tega zavedajo, zato tudi one vsakodnevno dajejo vse od sebe in s tem soustvarjajo ekipo, ki bo sposobna igrati vrhunski nogomet ter uspešno tekmovati tako na državnem kot na mednarodnem nivoju.”

Zdaj sledi reprezentančni premor, del izbrane vrste pa je tudi naša Zala Kuštrin. Slovenke bodo v petek, ob 20:15, v Lendavi gostile reprezentanco Walesa. Vstopnice lahko kupite na tej povezavi.

ŽNK RADOMLJE – ŽNK NONA POMURJE BELTINCI 0:1 (0:1)

Strelka: Sara Makovec (33′).

ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Maša Osojnik (86′ Tajda Hlebec), Korina Lara Janež, Zala Kuštrin, Eva Vodušek, Daša Dolenšek, Polona Petrač (63′ Ana Gerjolj), Katarina Gadnik, Neli Hofman (83′ Ines Krajnc), Nina Mele, Margit Kosirnik. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Eva Vamberger, Kaja Korošec, Špela Kolbl, Kim Juršnik (90′ Kaja Horvat (63′ Anja Eferl), Špela Rozmarič, Helena Božić (46′ Saša Kolar), Lucija Kos (88′ Ines Sok), Kaja Horvat (63′ Anja Eferl), Sara Makovec, Maja Dimitrijević, Tjaša Nemec (83′ Živa Rakovec). Trener: Marjan Rajbar.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi