Rumenosrčne prvo tretjino desete sezone v SŽNL sklenile z zmago

Članska ekipa ŽNK Radomlje je prvo tretjino desete sezone v SŽNL sklenila z zmago. Dekleta v rumenem so bila v večerni tekmi na Kodeljevem boljše od Krima.

Čeprav so rumenosrčne v deževni Ljubljani zaigrale v nekoliko spremenjeni zasedbi, so hitro tlakovale pot do tretjega slavja v letošnjem državnem prvenstvu. V domači mreži je končalo devet žog, štiri v prvem polčasu. Radomljanke so s 96. ligaško zmago presegle mejo 300 točk na tekmah SŽNL.

Za vodstvo rumenih je bila že v tretji minuti natančna Neli Hofman. Kmalu zatem je bila prvič uspešna še Korina Janež, ki je v 17. minuti zaposlila tudi Tijo Vrhovnik, ta pa je zadela z bližine. Izid polčasa je v 30. minuti postavila Korina Janež, ki je pred kazenskim prostorom prestregla podajo Ljubljančank in zadela še drugič.

Drugi polčas tekme je z golom v 52. minuti odprla Tija Vrhovnik, ki je zadela z vrha kazenskega prostora. Neli Hofman je v naslednjem napadu izkoristila asistenco Maše Osojnik. V 71. minuti se je prvega ligaškega zadetka po povratku na zelenice veselila Ana Černelič, ki je v polno merila z leve strani kazenskega prostora. Ob koncu srečanja je še dvakrat zadela Korina Janež, v 80. minuti po nesebični podajo Ane Černelič, zmago z 0:9 pa je potrdila s strelom z desne strani igrišča.

“Čestitke dekletom za visoko zmago, ki je bila posledica zelo povezane, raznovrstne in učinkovite igre v napadu. S tekmo proti ŽNK Krim smo zaključili prvo tretjino prvenstva. V klubu smo zadovoljni tako z napredkom posameznic kot ekipe. Glede na to, da je bila pred prvenstvom ekipa v večji meri sestavljena na novo, smo se v začetnih krogih prvenstva pričakovano še malce lovili,” po sedmih krogih SŽNL pravi Aljaž Gornik.

Trener članske ekipe ŽNK Radomlje se je ozrl tudi v nadaljevanje sezone: “Sedaj, ko je spoznavno obdobje za nami, pa je čas za nove ekipne izzive. V drugi tretjini prvenstva bo poudarek na tem, da bo vsaka naša igralka imela v sebi ZMAGOVALNI DNK in da bo ekipa sposobna USPEŠNO TEKMOVATI = ZMAGOVATI!”

V nedeljo v Športnem parku Radomlje gostujejo državne prvakinje Pomurke, srečanje, ki bo zadnje pred reprezentančnim premorom, se bo pričelo ob 15. uri.

ŽNK KRIM – ŽNK RADOMLJE 0:9 (0:4)
Strelke: Neli Hofman (3′, 53′), Korina Lara Janež (9′, 30′, 78′, 87′), Tija Vrhovnik (17′, 52′), Ana Černelič (71′)

ŽNK Krim: Katarina Rogelj, Maša Černivšek, Ester Urek, Nika Krajnc, Mia Olič, Kristina Grujić, Erisa Šabanaj, Ema Erman, NIka Đura, Kristina Špegar (63′ Tina Pisek), Ana Čop. Trener: Roman Putrih.

ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Tija Vrhovnik, Maša Osojnik (65′ Daša Dolenšek), Korina Lara Janež, Eva Vodušek, Polona Petrač (63′ Dairine Yahweh Skrnički Rovšek), Katarina Gadnik, Neli Hofman (73′ Tajda Hlebec), Nina Mele, Margit Kosirnik (46′ Nea Podbevšek), Maruša Jereb (55′ Ana Černelič). Trener: Aljaž Gornik.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi