Rumenosrčne pozdravile povratnico, Jona Javorič spet v dresu ŽNK Radomlje Medex

Jona Javorič se po polletni izkušnji v prestolnici vrača domov, med rumenosrčne! Hitra krilna igralka je prva poletna novinka v članski ekipi ŽNK Radomlje Medex.

Mladinska reprezentantka Slovenije je rumeni dres v tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije prvič oblekla že v sezoni 2016/17. Po uspešnem igranju za vse mlajše klubske selekcije je v sezoni 2022/23 kot šestnajstletnica debitirala v članski ekipi ŽNK Radomlje Medex.

V začetku minule sezone se je razveselila strelskega prvenca v članskem prvenstvu, po štirih jesenskih zadetkih pa se je pozimi pridružila ljubljanski Olimpiji. Pol leta kasneje se vrača v domačo sredino, v zasedbo novega trenerja Mateja Rožiča Mavriča.

»Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.

Mlada Moravčanka odlično pozna ekipo, saj je s praktično vsemi soigralkami v prejšnjih letih igrala v članski ali kadetski ekipi: »Dekleta so me odlično sprejela. Upam, da so me vse vesele, tudi jaz sem. Tudi to je velik plus.«

»Mislim, da smo v prihajajoči sezoni sposobne poseči višje kot v prejšnji,« je ob pogledu v prihodnost še poudarila povratnica med rumene.

Sedemnajstletnica je v sredo s soigralkami pričela priprave na sezono 2024/25.

Peter Dominko

Tagi