Rumenosrčne opravile prvi skupni trening v sklopu priprav na sezono 2021/22

Članska selekcija Ženskega nogometnega kluba Radomlje je včeraj popoldan opravila prvi skupni trening v sklopu priprav na sezono 2021/22. Trener Aljaž Gornik je v Športnem parku Radomlje pozdravil 23 igralk.

Članski zasedbi se je na zelenici pridružilo nekaj kadetinj, ob njih pa tudi četverica novink. Ob povratnici Ani Černelič smo vam v minulih dneh že predstavili Korino Janež, Ines Krajnc, Mašo Osojnik in Polono Petrač. Poletni prestopni rok traja do konca avgusta, zato prihod še kakšne novinke ni izključen.

Varovanke Aljaža Gornika, ki sta mu na včerajšnjemu treningu pomagala še Nina Čebin in Bor Žnidaršič, v poletnih pripravah čaka naporen spored treningov. Radomljanke do pričetka prvenstva čaka tudi nekaj mednarodnih preizkušenj. Program pripravljalnih tekem vam bomo predstavili v prihodnjih dneh.

“Veseli smo, da smo se zbrali po premoru in se zgodba kluba razvija, kot smo si zastavili. Iz leta v leto napredujemo na vseh področjih dela v klubu. Vsaka selekcija ima z vsako novo sezono na razpolago vse boljši strokovni kader. Klub se dobro razvija tudi na strokovnem področju, korak po koraku pa napredujejo tudi ostale organizacijske strukture kluba. Tako kot smo si tudi zadali,” je po uvodnem treningu dejal Aljaž Gornik.

Strateg članske selekcije bo priprave izkoristil tudi za uigravanje ekipe, ki se ji je pridružilo nekaj novink: “S pripravami je najprej pričela članska ekipa, kar je tudi pričakovano, saj prva vstopa v prvenstvo. V ekipi je nekaj novink, zato bo to pripravljalno obdobje služilo temu, da se vsi skupaj bolje spoznamo, uigramo in postavimo dobre temelje za nadaljevanje sezone.”

Sezona 2021/22 se bo s tekmami prvega kroga SŽNL pričela 15. avgusta. Po uvodnem dejanju prvenstva sledi prosti vikend zaradi kvalifikacij UEFA Lige prvakinj, že 26. avgusta pa bodo odigrani prvi pokalni obračuni.

Tekmovalni pari bodo znani po žrebu, ki bo potekal v tem tednu.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

Tagi