Rumenosrčne dobile tudi drugo pripravljalno tekmo

Članska ekipa ŽNK Radomlje je v soboto odigrala drugo pripravljalno srečanje pred pričetkom sezone 2021/22. Rumenosrčne so na osrednjem igrišču Športnega parka Radomlje ugnale avstrijski LUV Graz.

Radomljanke so dvakrat povedle s tremi goli prednosti, prvič že v 26. minuti srečanja, ko je tretjič na tekmi zadela Ines Krajnc. Štajerka je bila ob debiju v rumenem dresu prvič uspešna v 16. minuti, ko je po podaji Maše Osojnik natančno merila z glavo. Pri drugem in tretjem zadetku je izkoristila asistenco Zale Kuštrin, Bovčanka pa je v drugem polčasu zaposlila tudi Tijo Vrhovnik.

Avstrijke, ki se želijo v novi sezoni vrniti med prvoligaške klube, so še pred četrtim golom gostiteljic znižale zaostanek, z dvema lepima zadetkoma v končnici srečanja pa so se povsem približale domači ekipi, ki pa je zadržala gol prednosti.

“Do pričetka prvenstva nas ločita še dva tedna, dekleta pa se bodo v tem času borila za svoje mesto v ekipi. V kolektivnem smislu nas čaka izpopolnjevanje taktike v obeh fazah igre, s psihološkega vidika pa nadaljevanje grajenja materije ekipe. Končni cilj je, da postanemo ekipa, ki bo kazala lakoto po doseganju in preprečevanju zadetkov!” dva tedna pred uvodno tekmo SŽNL pravi trener Aljaž Gornik. Celotno izjavo stratega rumenih lahko preberete na klubski spletni strani.

Gornik bo lahko v novem tednu računal tudi na reprezentančne igralke. Kar dvajseterica Radomljank se je v minulem tednu udeležila reprezentančnih priprav v Čatežu. Nika Brumen, Daša Dolenšek, Korina Janež, Tajda Hlebec, Margit Kosirnik, Nina Mele, Nina McQuarrie, Dairine Rovšek in Živa Galjot so bile del mladinske izbrane vrste, v kadetski reprezentanci pa so se dokazovale Gala Dasović Ravnik, Ana Gerjol, Jona Javorič, Niki Kobal, Tisa Podkrajšek, Taja Vrhovnik, Maša Osojnik, Nuša Vidrih, Katjuša Kern, Naja Poje Mihelič in Lea Dolinar.

Članska ekipa bo novo mednarodno preizkušnjo odigrala v soboto, na Madžarskem se bo pomerila z ekipo Ferencvaroša, ki se pripravlja na kvalifikacije UEFA Lige prvakinj.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi