Rumenosrčne bodo v polfinalu pokala izzivale napredovanje

Članska ekipa ŽNK Radomlje je z žrebom v Pivnici Union, ki je potekalo v sredo, 22. decembra 2021,  dobila nasprotnice v polfinalu Ženskega pokala NZS. Rumenosrčne se bodo 16. aprila pomerile z ŽNK Olimpijo.

Spomnimo, Radomljanke so v avgusta iz pokalnega tekmovanja izločile ŽNK Cerklje. V Velesovem je v četrtfinalnem obračunu dvakrat zadela Zala Kuštrin, napredovanje v polfinale pa je potrdila Ana Černelič.

Ples kroglic je odločil, da bodo Radomljanke gostile polfinalni obračun, na domači zelenici pa bodo gostile branilke pokalne lovorike. Ljubljančanke so maja na koprski Bonifiki po izvajanju kazenskih udarcev premagale ŽNK Pomurje. Beltinčanke so bile nasprotnice zeleno-belih tudi v prvem krogu letošnje izvedbe pokalnega tekmovanja, zmajčice pa so jih premagale z izidom 3:5.

“Popolnoma jasno je, kdo je favorit v tem dvoboju. Dejstvo pa je tudi, da nasprotna ekipa brani pokalni naslov. Kadar pa mora ekipa braniti naslov, pomeni, da jo je strah ta naslov izgubiti. Zato bo naša ekipa igrala maksimalno napadalno in samozavestno ter z zmagovalnimi dejanji in karakterjem izzivala napredovanje od prve do zadnje sekunde tekme!”, je po žrebu povedal trener Aljaž Gornik.

Ženski nogometni klub Radomlje je doslej dvakrat zaigral v velikem finalu, prvič v sezoni 2015/16, nato pa še dve leti kasneje. Obakrat so bile nasprotnice Pomurke.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi