Rumeni bojevniki v napeti tekmi z Muro do točke

PLTS, 26. kolo: Domžale - Mura 1 : 1

Napeta tekma se je v domžalskem Športnem parku zaključila brez zmagovalca. Za vodstvo Mure je poskrbel Žan Karničnik (10′), v 70. minuti pa je izenačil Matej Podlogar. Med zadetkoma smo videli še izključitev Pucka (drugi rumeni karton), množično prerivanje in nedosojeno enajstmetrovko za rumene bojevnike.

Glavni trener Dejan Djuranović: ”Med polčasom smo se dogovorili, da moramo biti potrpežljivi. Imeli smo igralca več in do priložnosti smo želeli priti po podajah s strani. Pritisk na vrata nasprotnika smo dobro izvajali, ustvarili smo si kar nekaj lepih akcij, a na našo žalost nismo uspeli dvakrat zadeti. Glede na potek si je Mura torej zaslužila točko, saj so bili zelo čvrsti. Zadržali so neodločen rezultat in posledično gre točka vsakemu. Ob koncu tekme je prisotnega nekaj obžalovanja. Izenačili smo ob pravem času, kasneje pa smo prišli v dve oziroma tri lepe priložnosti. Ni nam uspelo, toda nadaljujemo lahko povsem mirni.”

Vezist Zeni Husmani: ”Mura je z igralcem manj celoten drugi polčas preživela na svoji polovici. Povedli so dokaj hitro, nam v naslednjih minutah povzročili nekaj težav, ki pa smo jih uspeli odpraviti. Želja je bila skozi celotnih 90 minut prisotna z obeh strani. Predvsem pred vrati gostov smo videli veliko predložkov in zaključnih strelov, a organiziran nasprotnik je z igralcem manj dobro zdržal vse nalete. Po vstopu Kolobarića smo še dodatno pritisnili proti vratom Mure in iskali popoln preobrat. Žal se ni izšlo po željah. Remi ima glede na videno grenak priokus, je pa tudi točka več kot dobrodošla.”

Branilec Andraž Žinič: ”Odigrali smo zelo dobro tekmo, zato ne smemo biti razočarani. Proti kakovostnem nasprotniku smo znova prišli v številne lepe priložnosti, kjer je malce zmanjkalo pri realizaciji. Ob zaključku prvega dela smo bili oškodovani za najstrožjo kazen, saj so gostje nepravilno zaustavili Tamarja Svetlina, vendar o tem je brezpredmetno izgubljati besede. Gostom smo nato uspešno odvzemali žoge in vse pogosteje prihajali na njihovo polovico. S tem smo ponovno dokazali, da zmoremo in v tem ritmu je potrebno nadaljevati. Še naprej smo namreč zelo blizu ekipam pred nami. V soboto odhajamo v Kidričevo, kjer bodo zaradi kazni manjkali kar trije nogometaši, vendar kljub temu menim, da lahko še naprej gradimo na prikazanem in napadamo vse tri točke.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi