Rumeni bojevniki se bodo na zelenice vrnili v soboto

Druga polovica oktobra za nogometaše Domžal ni bila ravno najboljša. Znotraj moštva je prišlo do številnih okužb s Covid-19 in posledičnih karanten. Zaradi varnosti so bila srečanja z Beltinci, Bravom in Aluminijem prestavljena. Rumeni bojevniki se bodo na zelenice vrnili v soboto, ko bo na sporedu gostovanje v Ljudskem vrtu.

”Po spoznanju, da sem pozitiven na koronavirus, je sledila desetdnevna izolacija od sodelavcev in igralcev. Simptomi so bili v prvih dneh izraženi malce bolj, zato sem nekaj dni preležal. Stanje se je nato izboljšalo v tej meri, da sem zelo hitro ponovno začel z delom. Komunikacija s preostankom strokovnega štaba je še pred okužbo vseh ostalih članov moštva potekala na dnevni ravni, na koncu pa je z ekipo ostal samo Aleš Mežnaršič, ki je ob pomoči Mihe Kebeta kar nekaj treningov in tudi tekmo z Muro odvodil po najboljših močeh. Domači dvoboj 8. kola smo tako odigrali brez nekaterih pozitivnih igralcev, ob igrišču ni bilo tudi nas, strokovnega vodstva in glede na dogajanje nam je malce žal, da nismo uspeli osvojiti vseh treh točk. Kasneje nam je Nogometna zveza Slovenija šla na roko in tekmi z Bravom ter Aluminijem sta bili uspešno prestavljeni, tako da se lahko sedaj v miru pripravljamo na naslednje izzive,” je ob vrnitvi na zelenice povedal glavni trener dvakratnih državnih prvakov Dejan Djuranović.

V tem trenutku je v karanteni osem članov moštva, prvotno okuženi – glavni trener, pomočnik trenerja, trener vratarjev, terapevt, tehnični direktor in trije nogometaši – pa so s prvim novembrskim delovnim tednom dokončno nazaj: ”Nekako smo se sestavili, vendar smo kljub vsemu še vedno brez šestih igralcev, ki morajo biti v izolaciji. Vsi ostali nadaljujemo z delom. Z nami je tudi šest fantov iz mladinske šole, ki so pod pogodbo in se lahko brez težav priključijo trenažnemu procesu. Na naslednje tekme se zavzeto pripravljamo, prvo izmed treh gostovanj v nizu pa nas čaka že v soboto, ko odhajamo v Maribor. Takoj za tem bomo aktivni tudi v reprezentančnem premoru. V sredo sledi dvoboj z Aluminijem, nato odhajamo še k Bravu. Verjamem, da smo skozi ta zadnji mesec prestali vse možne težave in da smo kot ekipa sedaj v celoti prekuženi. Nadejam se, da se bomo v prihodnje lahko v miru pripravljali na prihajajoče tekme in poizkušali čim hitreje priti v čim bolj optimalno formo, ki bo odražena tudi na prvoligaških srečanjih.”

Zaplet s koronavirusom, prekinitvijo treningov, samoizolacijo in ponovnim testiranjem, bo obenem predstavljal natrpan urnik tekmovalnih obveznosti, ki bo vse do zaključka koledarskega leta po večini vseboval kar dve tekmi na teden: ”Zagotovo bo preteklo dogajanje pustilo določene posledice, toda verjamem, da bomo kmalu prišli do zadovoljivega nivoja igre. V tekme bomo zagotovo šli zelo motivirani. Formo smo skozi uradne tekme iskali že v uvodnih kolih nove sezone in temu bo tako tudi sedaj. Poizkušali bomo biti čim boljši, ko se nam bodo priključili še ostali fantje, pa se nadejam, da bomo v zaključek jesenskega dela prvenstva končno odšli kompletni in zdravi. Prepričan sem, da se nam bo nekaj tudi še vrnilo za nazaj, ko smo si v nekaterih tekmah zaslužili več točk, kot smo jih dejansko osvojili. Fantje si s svojim pristopom, delom in vsemi dogodki, ki so se nam pripetili, konec koncev to tudi zaslužijo,” je sklenil Djuranović, ki se bo skupaj s svojimi varovanci z NK Maribor pomeril v soboto, ob 18. uri.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi