Rumeni bojevniki ob 100 letnici delovanja NK Domžale prikazali všečno predstavo

PLTS, 11. kolo: Maribor - Domžale 4:3

Večer poln preobratov je v Ljudskem vrtu pripadel domači zasedbi z rezultatom 4:3. Rumeni bojevniki so ob 100 letnici delovanja Nogometnega kluba Domžale prikazali všečno predstavo, med strelci pa so se znašli Dario Kolobarić, Sven Šoštarič Karič in Tonči Mujan. Pred začetnim sodniškim žvižgom je čestitka prišla tudi iz tabora Vijoličastih, ki so dvakratnim državnim prvakom podarili 100 nogometnih žog.

Zaradi številnih odsotnosti v Maribor ni odpotovala šesterica – Tilen Klemenčič, Mattias Kait, Andraž Žinič, Zeni Husmani, Predrag Sikimić, Arnel Jakupović -, zgolj na klopi sta bila tudi Gregor Sikošek in Grega Sorčan. Strateg Dejan Djuranović je tako med vratnici poslal Ajdina Mulalića, v začetno enajsterico pa je ponovno uvrstil Damjana Vukliševića, Gabra Dobrovoljca, Tončija Mujana, Mateja Podlogarja in tudi desnega bočnega branilca Denisa Adamova, ki je zabeležil prvi nastop med elito.

“Igrišče smo zapustili sklonjenih glav, razočarani, saj bi si glede na potek dogajanja zagotovo zaslužili vsaj točko. V Maribor smo prišli igrati, to nam je uspelo, na našo žalost pa se je dramatična tekma, kjer smo videli kar tri preobrate, obrnila v prid domačih. Škoda, da na tribunah ni bilo tudi gledalcev, saj bi že tako nora tekma delovala še veliko bolje. Sami moramo nadaljevati v takšnem ritmu in graditi na tej predstavi, ki je ponudila zares veliko,” je povedal strelec izenačujočega zadetka Tonči Mujan.

25-letnik, ki je obenem prvič letos dvoboj začel v začetni enajsterici, je nadaljeval: “Prvega gola v sezoni sem seveda vesel. Prišel je ob pravem času, z njim smo se namreč zelo hitro vrnili v igro, takoj za tem smo tudi povedli. Nekateri me sprašujejo, ali je šlo za predložek ali dejanski strel. Odgovor bom obdržal zase, da vratarji tudi v prihodnje ne bodo vedeli, kako reagirati, ko bom znova v takšnem položaju. Enkrat zmagaš, drugič izgubiš. Samo to je pomembno.”

80. medsebojni obračun s Štajerci je za nami, v mislih Mujana in ostalih članov rumene družine pa je že pestro novembrsko nadaljevanje. Med prihajajočim reprezentančnim premorom bosta na sporedu namreč obe zaostali tekmi: “V preteklih tednih smo imeli kar nekaj težav, saj zaradi koronavirusa nismo odigrali treh tekem. Pet dni smo morali preživeti v samoizolaciji, odsotnih je prav tako še šest igralcev, zato smo lahko z vsebino zadovoljni. Bili smo konkurenčni, že na naslednji tekmi z Aluminijem, ki bo na sporedu v soboto, pa sem prepričan, da lahko v ospredje postavimo dobre lastnosti, kot so disciplina v prvem polčasu in želja po izgradnji igre ter sama realizacija. Do konca koledarskega leta nas čaka še veliko dvobojev, zato se novih izzivov že veselimo,” je sklenil hrvaški krilni nogometaš.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi