Radomljanke želijo dokazati, da so zmožne narediti korak naprej

Z današnjo tekmo proti ŽNK Mura Nona se za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex pričenja končnica letošnjega državnega prvenstva. Dvoboj 15. kroga ŽNL Triglav Zdravje se bo v Športnem parku Radomlje pričel ob 16. uri.

Radomljanke in Sobočanke so se to pomlad udarile že v uvodnem krogu nadaljevanja ŽNL Triglav Zdravje, rumena zasedba pa je doživela tesen poraz. Mrežo Mure sta ob debiju v članski ekipi ŽNK Radomlje Medex zatresli Maja Madon in Noelle Vilčnik.

»V tekmo vstopamo samozavestno in z željo, da dokažemo, da smo zmožne narediti korak naprej od prejšnje tekme in točke obdržati doma,« se je na obračun v prvi polovici marca ozrla Tajda Hlebec.

Mlada ekipa trenerja Aljaža Gornika je prav s tekmo proti Muri odprla spored zahtevnih preizkušenj, ki bo trajal vse do konca maja: »Po prvih dveh tekmah smo videle, da nam ne manjka veliko in se dobro kosamo z najboljšimi v ligi, vendar po končnih rezultatih opazimo, da imamo še veliko rezerv. Mislim, da moramo na tekmah konkretno zaključiti še več napadov, saj bomo le tako prišle do zadetkov.«

Sobotni dvoboj s črno-belimi bo odigran na osrednjem igrišču z naravno travo in v neposrednem prenosu na televizijskem programu Planet 2. »Vsakič, ko igramo doma, nam to da večjo motivacijo. V soboto za nameček igramo na glavnem naravnem igrišču in pred televizijskimi kamerami, verjamem, da bo vsaka igralka želela pokazati dobro igro in veliko željo po zmagi,« meni Vrhničanka.

Krilna igralka se je pred tedni po jesenskih težavah s poškodbo uspešno vrnila na nogometne zelenice in vnovič hitro postala pomemben člen ekipe. »Komaj sem čakala, da se vrnem na igrišče. Po skoraj polletni odsotnosti sem lahko zopet zaigrala v zelo kakovostni ekipi, s katero mi je užitek igrati,« o povratku na igrišča pravi mladinska reprezentantka.

Osemnajstletnica bo skupaj z Ano Gerjolj, Margit Kosirnik, Noelle Vilčnik, Mašo Osojnik in Lauro Šenk del mladinske izbrane vrste, ki bo v švicarskem Nyonu zaigrala v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenke čakajo tekmo z Anglijo, Španijo in Belorusijo. »Res je, da imamo zelo težko kvalifikacijsko skupino, vendar verjamem, da se bo vsaka igralka maksimalno potrudila in opravila svoje naloge,« še pravi Tajda Hlebec.

Današnji dvoboj bo drugi od skupno štirih v drugem delu letošnje sezone, saj se bosta kluba srečala tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi