Radomljanke zaključile uvodni teden priprav

Poletnega premora je konec, za člansko in kadetsko selekcijo Ženskega nogometnega kluba Radomlje Medex je uvodni teden priprav. Člansko zasedbo bo tudi v sezoni 2022/23 vodil Aljaž Gornik, Marjan Grilj pa je postal trener kadetinj.

Uvodni dnevi v pripravah so tradicionalno namenjeni fizični pripravljenosti posameznic, nič drugače ni niti v letošnjih pripravah. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je skupne priprave pričela v oslabljeni zasedbi, saj se bo nekaj deklet treningom pridružilo v prihodnjih dneh.

Nova sezona se s prvo ligaško preizkušnjo pričenja 13. ali 14. avgusta, v torek pa so bili v Nacionalnem nogometnem centru Brdo izžrebani pari SŽNL, Ženskega pokala Slovenije in Lige za dekleta do 17 let. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je prejela priznanje za drugo mesto v točkovanju Fair-play v sezoni 2021/22, Lea Dolinar pa je bila nagrajena z lovoriko za najboljšo strelko kadetskega prvenstva sezone 2021/22.

Radomljanke bodo sezono odprle tam, kjer so odigrale tudi zadnje uradno srečanje, na Ptuju. Po premoru zaradi kvalifikacij UEFA Lige prvakinj bo najprej odigran četrtfinale pokalnega tekmovanja. Rumena dekleta bodo 24. avgusta gostovala v Ajdovščini, zadnji avgustovski vikend pa bo postregel s prvo domačo tekmo. V Športnem parku Radomlje bodo gostovale Cerkljanke. Spored ligaških tekem ŽNK Radomlje Medex najdete tukaj.

Rumenosrčna zasedba je v minuli sezoni osvojila tretje mesto, spomladi pa se je dobro kosala tudi s Pomurjem in Olimpijo. V četi trenerja Aljaža Gornika se je zgodilo nekaj sprememb, v minulih dneh smo že pisali o dveh odhodih. Korina Janež je postala članica nemškega drugoligaša RB Leipziga, Neli Hofman pa se je vrnila v vrste državnih prvakinj iz Beltincev. S tem kadrovskih premikov še ni konec, v prihodnjih dneh gre pričakovati potrditev še enega prestopa v tujino.

Tudi v sezoni 2022/23 bodo k članski ekipi priključene najbolj obetavne kadetinje, ki so v minuli sezoni brez izgubljene točke osvojile naslov državnih prvakinj. »Mislim, da smo v zadnjih letih prepoznani kot najboljši klub za razvoj mladih igralk. Ogromno jih naučimo v taktičnem in tehničnem smislu, ustvarimo zelo dobro kondicijsko podlago, veliko pa delamo na psihološki priprave. Mlade igralke to prepoznajo, želijo se učiti in trenirati pri nas. Mi jim to z veseljem ponujamo, veselimo pa se vseh mlajših igralk, ki prehajajo v člansko ekipo. Imajo velik potencial, s smiselnim in pravim delom ter odnosom jih lahko v nekaj sezonah spravimo na zelo visoko raven,« sporoča Aljaž Gornik.

Celotnemu pogovoru s strategom članske prisluhnite v priloženem posnetku.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi