Radomljanke za pokalni četrtfinale proti Cerkljankam

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex po dveh ligaških tekmah pričenja še s pokalnim udejstvovanjem. Rumenosrčne se bodo v sredo, 4.septembra 2024 ob 20:30 v Športnem parku Radomlje za mesto v četrtfinalu Ženskega pokala Pivovarna Union pomerile s Cerkljankami.

Nogometašice ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Cerklje so se konec avgusta spopadle že v prvem krogu Ženske nogometne lige Triglav, v Velesovem pa so se tesne zmage veselile Radomljanke. Dvoboj je z zadetkom v drugem polčasu odločila Špela Gerbec, Matej Rožič Mavrič pa ob uradnem debiju na klopi rumenosrčnih še ni računal na kompletno zasedbo igralk.

Uvodno gostovanje na Gorenjskem je izpustila tudi Ula Omerzu, ki je pred dnevi odigrala ligaško v soboški Fazaneriji in podala za gol Jone Javorič. Kako je Celjanka videla obračun z državnimi prvakinjami? »Tekma z Muro je bila za nas pravi pokazatelj. Skozi samo srečanje smo dobile kar nekaj pozitivnih in koristnih informacij, ki nam bodo pomagale na prihodnjih tekmah,« je Ula dejala za klubsko spletno stran.

Dvema ligaškima tekmama sledi pokalni obračun s Cerkljankami. Nekdanja alpska smučarka se zaveda, da je pred mlado ekipo še ena zahtevna preizkušnja: »V sredo sledi pokalni obračun s Cerkljami. Ne pričakujemo lahke tekme, zavedamo se, da bomo morale igrati dober, hiter in predvsem napadalen nogomet, če bomo želele napredovati v nadaljevanje pokalnega tekmovanja.«

Pokalno srečanje bo odigrano v Športnem parku Radomlje, to pa bo za Ulo in soigralke tudi prva tekma na domači zelenici po majskem zaključku sezone 2023/24. »Igranje na domačem igrišču je vedno dodatna motivacija. Prepričana sem, da bo vsaka soigralka dala vse od sebe, da tekmo obrnemo v svojo korist,« Štajerka pravi o dodatni motivaciji.

Tudi Ula se je zdaj že dodobra privadila na delo pod vodstvom novega trenerja Mateja Rožiča Mavriča: »Vsaka sprememba je ponavadi dobra in pozitivna. Trener od nas pričakuje, da igramo enostaven nogomet in predvsem, da v sami igri uživamo. To je nekaj, kar vsem dekletom olajša samo igro, saj vemo, da lahko igramo sproščeno. Mislim, da se s soigralkami dobro prilagajamo na nov sistem, ki je že pokazal rezultate.«

Rumenosrčne vas vabijo, da jih podprete v lovu na pokalno zmago in napredovanje. Sredin obračun se bo v Športnem parku Radomlje pričel ob 20:30.

Avtor, foto: Peter Dominko, ŽNK Radomlje

Tagi