Radomljanke z golom v zaključku tekme slavile na Ptuju

Radomljanke so se na zadnjem gostovanju v jesenskem delu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje razveselile pete zmage. Dvoboj s Ptujčankami, ki so se predstavile z disciplinirano igro na svoji polovici, je v 84. minuti odločila Ula Omerzu.

Uvodne minute niso prinesle priložnosti, Radomljanke pa so bile prvič nevarne v 19. minuti. Po kotu je poskušala Ajda Zajc, ob dotiku ene od domačink pa je iztržila novo podajo iz kota. Nadaljevanje prvega polčasa je postreglo s trdo igro, rumene pa so do novega udarca prišle v 37. minuti. Jona Javorič je pobegnila po desni strani igrišča, se nato obotavljala z zaključkom, po izbiti žogi pa je z 20 metrov poskušala Katarina Gadnik.

Dve minuti kasneje je Ula Omerzu zapretila iz prostega strela s 30 metrov, Neža Forštnarič je žogo odbila predse, pred golom pa ni bilo niti ene od Radomljank. Tik pred odmorom je z razdalje poskusila še Jona Javorič, a je z 22 metrov merila preko domačega gola.

V drugem polčasu so bile prve nevarne Ptujčanke. Selma Šabotić je udarila s 25 metrov, Živa Galjot pa je žogo s konicami prstov preusmerila v prečnik, nato pa je ukrotila še poskus Tjaše Jasenc Jakop. Radomljanke so odgovorile v 53. minuti, ko je udarec Ane Gerjolj končal v ptujskem bloku, Margit Kosirnik pa se je nato ujela v prepovedan položaj. V 66. minuti je z roba kazenskega prostora zapretila prav Margit Kosirnik, vendar je merila mimo leve vratnice domačega gola.

Neža Forštnarič je bila na mestu v 68. minuti, ko je iz obrata in 22 metrov udarila Špela Gerbec, v 77. minuti pa se je najlepša priložnost ponudila Uli Omerzu. Krilna igralka je po levi strani prodrla v kazenski prostor, nato pa nastreljala domačo vratarko Nežo Forštnarič. V 81. minuti je po napaki rumenih z vrha kazenskega prostora streljala Anja Lončarič, priigrala pa je kot, po katerem pa Ptujčanke niso bile nevarne.

Radomljanke so do zadetka za zmago prišle ob koncu 84. minute, ko je v kazenski prostor podala Špela Gerbec, Ula Omerzu pa je žogo odvzela Ani Lenki Bedrač Plazovnik in jo spravila za hrbet Neže Fortšnarič. Ptujčanke so minuto pred koncem tekme zapretile po predložku Ines Krajnc, ki pa s podajo pred gol ni našla naslovnice in zmage so se veselile Radomljanke.

»Zelo veseli smo takšnih zmag, uživamo v njih. Najslajše zmage so tiste, ko dosežemo gol več od nasprotnic in ga ne prejmemo. Pot do zmage niti približno ni bila lahka. Že v pripravi med tednom smo se zavedali, da nas čaka zahtevno gostovanje, saj lestvica ne kaže realnega stanja in kakovosti Drave, ki premore nekaj zelo dobrih posameznic. Gostovanje na Ptuju je vedno zelo zahtevno, saj je domača ekipa ob podpori s tribune željna dokazovanja. Tukaj je vsakomur težko, nič drugače ni bilo danes, sem pa zelo vesel, da so dekleta znala pravilno odgovoriti na zahteve tekme. Ohranile so mirno kri, vztrajale so v konceptu in to nas je na koncu nagradilo z zadetkom, ki smo ga dosegli tudi z nekaj sreče, vendar smo imeli že prej nekaj priložnosti iz katerih bi lahko zadeli,« je po tekmi na Ptuju dejal trener Aljaž Gornik.

WFC DRAVA PTUJ – ŽNK RADOMLJE MEDEX 0:1 (0:0)

Strelka: Ula Omerzu (84′).

WFC Drava Ptuj: Neža Forštnarič, Ines Krajnc, Pia Ciganović, Ana Lenka Bedrač Plazovnik, Ela Ušen, Maša Potočnik, Selma Šabotić, Nuša Štumberger, Anja Lončarič, Lana Zalar, Tjaša Jasenc Jakop. Trener: Danilo Lončarič.
ŽNK Radomlje Medex: Živa Galjot, Nika Bazjak, Lara Volavšek, Ajda Zajc, Margit Kosirnik, Monika Kastelec (60′ Taia Doles), Katarina Gadnik, Ana Gerjolj, Ula Omerzu, Jona Javorič, Špela Gerbec (90′ Brina Omejec-Židan). Trener: Aljaž Gornik.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi