Radomljanke vnovič s predstavo, ki navdihuje

Za člansko ekipo Ženskega nogometnega kluba Radomlje je nova zrelostna preizkušnja, rumenosrčne pa so znova navdušile s svojo igro. Zasedba s peterico kadetinj v začetni enajsterici je bila v dvoboju z izkušeno ekipo Olimpije na pragu točke.

Prvomajski obračun v deževnih Radomljah so bolje odprle Ljubljančanke, ki so povedle v tretji minuti tekme. Anja Prša, ki se je v prvem polčasu nekajkrat vključila v napad, je z diagonalnim udarcem premagala debitantko v golu Nušo Vidrih. Ob mladi vratarki, ki je le dan pred tekmo dopolnila 16 let, se je v članski ekipi predstavila tudi Lea Dolinar, ki je v 14. minuti poskusila s prvim udarcem.

Mlade Radomljanke so po hitrem zadetku Olimpije vzpostavile ravnotežje, v 16. minuti pa so izpeljale prvo nevarno akcijo. Po napaki ljubljanske zadnje vrste je Sara Nemet krenila iz svojega kazenskega prostora, na nedovoljen način zaustavila Zalo Kuštrin. Vratarka Olimpije je bila izključena, a je s posredovanjem prav gotovo preprečila izenačenje Radomljank.

Sledilo je obdobje domačink, najprej je Laura Šenk merila mimo vrat, Maša Osojnik pa v 28. minuti, po prostem strelu Zale Kuštrin, ni uspela priti do zaključnega udarca. Lea Dolinar je v 30. minuti izvedla prosti strel z razdalje 30 metrov, vendar je merila malenkost preko vrat.

V končnici prvega polčasa so zapretile tudi zeleno-bele, Ana Milović je z razdalje zadela okvir gola. Čuvajka domače mreže je minuto pred odmorom odbila še strel Barbare Kralj, druga najboljša strelka v zgodovini ŽNK Radomlje je po predložku pred gol merila z glavo.

Nuša Vidrih je v uvodu drugega polčasa izbila nevaren predložek pred vrata, v 54. minuti pa je Olimpija podvojila prednost. Žoga je po prostem strelu Manje Rogan je v gneči končala na nogi Lare Klopčič, ki je bila uspešna z bližine. Le štiri minute zatem pa so odgovorile tudi Radomljanke. Laura Šenk je s podajo v prostor zaposlila Zalo Kuštrin, ki je bila vnovič prehitra za gostujočo obrambo, s strelom v oddaljenejši kot pa je premagala še Niko Šapek. Še eno bivšo članico ŽNK Radomlje.

Gol je dal ekipi Aljaža Gornika dodatne energije. Nuša Vidrih najprej ni imela težav z udarcema Ane Milović, ki je dvakrat sprožila z razdalje, v 68. minuti pa je bila nevarna Neli Hofman. Rezervistka po protinapadu gostiteljic ni najbolje zadela okroglega usnja, ki je končalo v naročju Nike Šapek.

Pet minut zatem je okvir gola reševal tudi Olimpijo. Zala Kuštrin je sijajno izvedla prosti strel s 27 metrov, žoga se je od prečnika odbila v igro, Katarina Gadnik in Neli Hofman pa nista uspeli izenačiti. Domačinke so v 75. minuti prišle še do enega prostega strela, tokrat s kakšnih 24 metrov, Šapkova pa je s težavami ukrotila nov poskus Zale Kuštrin. Dvoboj je bil dokončno odločen pet minut pred koncem tekme, ko je po samostojni akciji zadela Ana Milović.

»Vtisi so zelo pozitivni. Dekleta so pokazale karakter, odigrale so na polno. Želele so zmagati, biti tekmovalne in pokazati vse, kar znajo. V veliki meri je to tudi uspelo, tako da smo zelo zadovoljni. Mislim, da so morale nasprotnice igrati na maksimumu oziroma iti preko sebe, da so tekmo pripeljale v svojo korist. Velike pohvale našim dekletom, ker je bilo kup odličnih stvari. Se je pa potrebno zavedati, da imamo izredno mlado ekipo, danes sta debitirali Lea in Nuša, ki sta bili v tem tednu stari 16 let. Potrebno je vzeti v obzir, da ekipi še primanjkuje izkušenj. Ne glede na to, so se vsa dekleta odzvala fantastično in smo zelo ponosni za njih,« je bil po tekmi zadovoljen trener Aljaž Gornik.

ŽNK RADOMLJE – ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA 1:3 (0:1)

Strelke: Zala Kuštrin (58′); Anja Prša (3′), Lara Klopčič (54′), Ana Milović (85′)

ŽNK Radomlje: Nuša Vidrih, Lea Dolinar, Maša Osojnik, Korina Janež, Zala Kuštrin, Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Tajda Hlebec (62′ Neli Hofman), Margit Kosirnik, Tinkara Testen, Laura Šenk (88′ Nina Mc Quarrie). Trener: Aljaž Gornik.
ŽNK Olimpija: Sara Nemet, Evelina Kos, Barbara Kralj, Vanja Duronjić, Urška Bratuša, Manja Rogan, Ana Milović, Anja Prša, Neva Kumalić (18′ Nika Šapek), Izabela Križaj, Lara Klopčič. Trener: Sebastian Zalar.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi