Radomljanke v zaostalo srečanje s Krimom s pomlajeno zasedbo

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo reprezentančni premor izkoristila za zaostalo tekmo 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, rumenosrčne se bodo na Kodeljevem pomerile s Krimom.

Radomljanke dvoboj s Krimom pričakujejo po dveh zahtevnih preizkušnjah proti Muri in Olimpiji. Četa trenerja Aljaža Gornika je obakrat pustila pozitiven pečat, kar je dober obet pred končnico letošnjega prvenstva. Še prej sledi zaostalo srečanje s Krimom, ki ga bodo rumene odigrale brez mladinskih reprezentantk, Ule Omerzu, Ane Gerjolj in Nuše Vidrih.

Dodatno breme bodo prevzela mlajša dekleta, med katerimi je tudi Taia Doles. »Dvoboj bomo odigrale brez Ule in Ane, zato bomo mlajše igralke dobile še dodatno odgovornost in bo mogla vsaka izmed nas biti med tekmo na najvišji ravni,« se zaveda mlada vezistka, ena od kadetinj, ki v letošnji sezoni nabira tudi članske izkušnje.

»Pričakujem težko tekmo, kajti Krimovke bodo zagotovo motivirane in s ciljem, da nas čimbolj zadržijo. Čeprav bomo na tej tekmi še mlajša zasedba kot običajno, moramo pokazati naš karakter in borbenost ter dobro psihološko pripravljenost. Vse to bo vodilo do dobro odigrane tekme,« pred nedeljsko preizkušnjo poudarja sedemnajstletnica.

Obračun s Krimom sledi tekmama proti nasprotnicam z vrha lestvice državnega prvenstva. »Za nami sta dve zahtevni preizkušnji proti Muri in Olimpiji, kjer smo zgoraj omenjene stvari že lahko preizkusile,« Taia pravi o zadnjih dveh srečanjih, ki so ju Radomljanke sicer izgubile, a so se predstavile s spodbudno predstavo.

Za mlado članico ŽNK Radomlje Medex je 15 uradnih nastopov v članski konkurenci, kako se je spoprijela z zahtevami? »Sama grem s tekme v tekmo čim bolj sproščeno in z mislijo, da tekmo v danem trenutku odigram na najboljši možni način,« odgovarja Taia Doles.

Nedeljski dvoboj v Športnem parku Kodeljevo se bo pričel ob 15. uri, podprite rumenosrčne tudi v Ljubljani!

Avtor: Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje Medex

Tagi