Radomljanke v Ljubljani kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex si je tudi v dvoboju z ŽNK Ljubljano priigrala lepo mero zrelih priložnosti, ki pa so z izjemo zadetka Jone Javorič in neupravičeno razveljavljenem golu Naje Poje Mihelič ostale neizkoriščene. Gostiteljice so bile učinkovitejše.

Radomljanke so srečanje pričele z nekaj spremembami v enajsterici, prvič je tekmo ŽNL Triglav Zdravje pričela 16-letna Lara Volavšek. Domača vratarka Pamela Begić je bila prvič na preizkušnji v začetku pete minute, ko je po podaji v prostor odbila strel Naje Poje Mihelič. V 11. minuti se je obetavna priložnost ponudila Joni Javorič, ki pa je iztržila zgolj kot. V 16. minuti je sodnica Tjaša Misja dvoboj Neve Kumalić in Naje Poje Mihelič videla kot prekršek v napadu, čeprav je domača nogometašica Radomljanko zaustavljala z roko.

Ljubljančanke so nekaj sekund kasneje prišle do vodstva. Zadnja vrsta Radomelj ni uspela izbiti predložka, to pa je izkoristila Mirjam Kastelec in svojo ekipo popeljala v vodstvo. Pet minut zatem je Pamela Begić še pravočasno ujel poskus Naje Poje Mihelič, ki je sprožila z glavo. V 26. minuti pa se je izkazala Nuša Vidrih, ki je udarec Nike Pintarič z razdalje preusmerila v prečnik. V 30. minuti, po kotu Ule Omerzu, je žogo z glavo le za las zgrešila Ajda Zajc, zaključek prvega polčasa pa ni prinesel novih priložnosti, čeprav so imele rumene več od igre.

Drugi polčas so bolje odprle gostiteljice tekme. Nuša Vidrih je v 51. minuti dobila soočenje s Tjašo Tibaut, minuto kasneje pa je ista igralka podvojila prednost domačih. Nuša Vidrih v 56. minuti ni imela težav z udarcem Mirjam Kastelec, so pa Ljubljančanke tretjič zadele v 63. minuti. Po predložku Mirjam Kastelec je sprožila Nika Pintarič, žogo pa je v mrežo preusmerila Tjaša Tibaut. V 75. minuti je najprej z razdalje poskušala Taia Doles, na drugi strani pa je Nuša Vidrih odbila strel Nike Pintarič.

V 77. minuti se je odlična priložnost po globinski podaji Taie Doles ponudila Naji Poje Mihelič, a je strel v oddaljenejši kot zgrešil levo vratnico domačih vrat. Radomljanke so bile uspešnejše v 81. minuti, ko je po hitri in kombinatorni akciji z Najo Poje Mihelič zadela Jona Javorič. Le minuto kasneje se je ljubljanska mreža zatresla še drugič, a je bil zadetek Naje Poje Mihelič neupravičeno razveljavljen, saj strelka ob udarcu Ule Omerzu ni bila v prepovedanem položaju. V 84. minuti je po podaji Katarine Gadnik poskušala še Jona Javorič, a je bila na mestu Pamela Begić, še obetavnejša pa je bila priložnost v 87. minuti. Ula Omerzu je po predložku Jone Javorič z glavo merila mimo vrat.

»Iz vsebinskega vidika smo zadovoljni s tem, kako smo odigrali tekmo z izjemo 15 minut v drugem polčasu. Po drugem zadetku Ljubljane smo zapadli v krizo in se nam je zgodilo še nekaj napak, preostali del tekme pa je bil zelo dober. Smo zelo zadovoljni in ponosni na to, kar so dekleta pokazala. V obrambi so igrala dokaj stabilno, pravtako pa so prišla v ogromno priložnosti v napadu. Po moji statistiki smo imeli šest čistih priložnosti, iz tega smo zadeli enkrat, kar je bilo premalo za zmago na današnji tekmi. Glede na to, da je ekipa zopet pomlajena in z malo izkušnjami, smo zadovoljni iz vsebinskega vidika. Pozitivno je tudi to, da prihajamo v priložnosti, jih bo pa potrebno več izkoriščati, saj nam bo potem lažje tudi v rezultatskem smislu,« je po tekmi dejal trener Aljaž Gornik.

Radomljanke se bodo v petem krogu državnega prvenstva na domačem igrišču pomerile z ŽNK Gažonom.

ŽNK LJUBLJANA – ŽNK RADOMLJE MEDEX 3:1 (1:0)
Strelke:
Mirjam Kastelec (16′), Tjaša Tibaut (52′, 63′); Jona Javorič (81′). ŽNK Ljubljana: Pamela Begić, Jana Intihar, Katjuša Kern, Katja Turk, Gala Dasović Ravnik, Tija Zakrajšek (65′ Nina Šmid), Neva Kumalić, Tjaša Tibaut (65′ Nika Koprivnikar), Nika Pintarič (90′ Karin Miklič), Zala Petrič, Mirjam Kastelec. Trenerka: Urška Žganec.
ŽNK Radomlje Medex: Nuša Vidrih, Ajda Zajc, Ula Omerzu, Jona Javorič (90′ Nika Hojč), Brina Omejec-Židan (68′ Taia Doles), Monika Kastelec (90′ Nika Bazjak), Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Naja Poje Mihelič, Tisa Podkrajšek (20′ Margit Kosirnik), Lara Volavšek. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Radomlje; Foto: Zdravko Turk / ŽNK Radomlje Medex

Tagi