Radomljanke v leto 2023 zrejo z optimizmom

Vstopili smo v leto 2023, ki za člansko ekipi ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive. Z optimizmom v nadaljevanje sezone zre tudi kapetanka Katarina Gadnik.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex po jesenskem delu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje zaseda tretje mesto. Rumenosrčne so na 12 tekmah zbrale 25 točk, s 106 doseženimi zadetki pa imajo drugi najučinkovitejši napad lige. Ekipa trenerja Aljaža Gornika si je poleti zagotovila tudi nastop v polfinalu pokalnega tekmovanja.

»Prvi del sezone je bil kar soliden. Napredek v primerjavi z lanskim letom je opazen. Že znotraj posameznih segmentov nogometne igre se vidi napredek, posledica tega pa je tudi večje števila različnih strelk, razmerje doseženih in prejetih golov, število ustvarjenih priložnosti. Še vedno pa znotraj enega dela sezone preveč nihamo. Manjka nam konstantnost, da smo lahko res nevarni na vsaki tekmo,« Katarina Gadnik ocenjuje jesenski del sezone.

Ekipa je v sezono 2022/23 vstopila s še mlajšo zasedbo kot sezono poprej. Kako je bilo v vlogi kapetanki poveljevati tako mladi skupini? »Zdi se mi, da smo se v ekipi res dobro ujele in se razumemo. Posledično je zato tudi kapetanska vloga bolj prijetna, zanimiva in zabavna. Hkrati je tudi zahtevna in mi predstavlja izziv. Vseeno ni tako enostavno, kot se morda vidi na zunaj, ampak je potrebno veliko energije, potrpežljivosti, prilagajanja, usklajevanja in se marsičesa, da vse deluje, kot mora. Ni vse vselej popolno, vendar se vsi skupaj trudimo, da je vedno bolje,« odgovarja Primorka.

Začetno enajsterico so jeseni pogosto sestavljale tudi kadetinje. Kaj se je dolgoletna članica Radomelj naučila od mlajših soigralk? »Marsikaj (smeh). Vsem dekletom je skupni faktor nogomet, sicer pa se med seboj kar razlikujejo in vse to seveda opaziš. Vse to hočeš ali nočeš nekako vpliva tudi nate. Že od samega pristopa, odgovorov, opazovanja, odzivanja na različne situacije ali stvari tako pri nogometu kot nasploh v življenju. Še marsikaj bi lahko naštela. Vse to pa mi da določene izkušnje, ki me spremljajo in jih lahko uporabim za naprej,« meni igralka z največ nastopi v zgodovini kluba.

Štiriindvajsetletnica, ki lahko igra v zadnji vrsti ali na sredini igrišča, z optimizmom zre v drugi del sezone in dodaja, da lahko ekipa še napreduje: »Pogled v nogometno pomlad je predvsem pozitiven. Po mojem mnenju imamo največ rezerve v našem pristopu na treningih in posledično na tekmah ter da skušamo biti v nadaljevanju sezone čim bolj konstantni.«

Prve nasprotnice Radomljank po zimskem premoru bodo vodilne Pomurke, ki so z letom 2023 stopile pod okrilje Mure.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi