Radomljanke tokrat brez točk, a s pozitivnim vtisom

Članska ekipa ŽNK Radomlje v šestem krogu SŽNL ni osvojila točk, je pa v dvoboju z ŽNK Olimpija pustila pozitiven vtis. Ljubljančanke so vknjižile najnižjo zmago v letošnjem prvenstvu.

Rumenosrčne so z borbeno igro dobro zaustavljale najnevarnejše posameznice v ekipi Olimpije, v prvi vrsti Ano Milović in Izabelo Križaj, ki sta do šestega kroga zadeli na prav vsaki preizkušnji aktualne sezone. To sicer ni bilo dovolj za točke, ki so se jih na radomeljski zelenici veselile Ljubljančanke.

Olimpija je bila blizu vodstva v 12. minuti, ko je Manja Rogan zatresla okvir gola, Ljubljančanke pa so povedle v 16. minuti. Po podaji Izabele Križaj je z bližine zadela Tina Paliska. Minuto kasneje je prečnik zatresla še Ana Milović, nekdanja igralka Radomelj pa je v 21. minuti podala za še drugi gol Tine Paliska. Hitra Primorka je bila uspešna tudi v 37. minuti, ko je zadela po lob udarcu, predložek Anje Prša pa je končal na prečki.

V drugem polčasu smo videli manj poskusov. Ljubljančanke so v 52. minuti zadele še četrtič, z bližine je zadela Barbara Kralj, še pred kratkim najboljša strelka našega kluba. V 58. minuti so si najlepšo priložnost za zadetek priigrala tudi naša dekleta. Ines Krajnc je po globinski podaji Korine Janež pobegnila obrambi Olimpije, njen udarec pa je poletel preko gola. Domača mreža se je zatem zatresla še enkrat, Maja Zajc je odbila strel Ane Milović, žoga pa je končala pri Manji Rogan, ki jo je pospravila v mrežo.

Radomeljski strateg Aljaž Gornik, ki je lahko znova računal na mladinske reprezentantke, je bil zadovoljen z igro v obrambi: “Z vidika moštvene in skupinske taktike smo v fazi branjenja odigrali zelo dobro tekmo. Ravno dosledno izvajanje taktičnih nalog nam je omogočilo, da smo v večji meri uspeli nevtralizirati posamično kakovost nasprotnic. Tudi v fazi napada smo na trenutke uspeli odigrati kombinatorno in učinkovito.”

“Še vedno pa čakamo, da v ekipi preskoči iskrica, da bodo vse igralke na igrišču v vsaki sekundi tekme maksimalno samozavestne ter pokazale lakoto in željo po uspehu in zmagovanju. Predvsem je pomembno, da se tako vsaka posameznica kot celotna ekipa nauči zmagovati v vsakem posameznem elementu nogometne igre. Govorim o dobljenem dvoboju, uspešnem preigravanju, uspešnem strelu na gol, dobljeni ‘drugi’ žogi, blokiranju predložka ali strela na gol, dobljeni odbiti žogi in tako naprej. To je ključ do končnega rezultatskega uspeha ter šampionske podobe ekipe!” še pove Gornik.

Radomljanke bodo uvodno tretjino državnega prvenstva sklenile z nedeljskim gostovanjem pri ŽNK Krim.

ŽNK RADOMLJE – ŽNK OLIMPIJA 0:5 (0:3)

Strelke: Tina Paliska (16′, 21′, 37′), Barbara Kralj (’52), Manja Rogan (73′)

ŽNK Radomlje: Maja Zajc, Daša Dolenšek, Nina McQuarrie (46′ Tija Vrhovnik), Margit Kosirnik, Katarina Gadnik, Polona Petrač (57′ Ines Krajnc), Korina Janež (90′ Dairine Rovšek), Eva Vodušek, Zala Kuštrin (90′ Maruša Jereb), Neli Hofman (71′ Tajda Hlebec), Nina Mele. Trener: Aljaž Gornik.

ŽNK Olimpija Ljubljana: Sara Nemet, Anja Prša, Vanja Duronjić, Evelina Kos (81′ Ana Hostnik), Zala Vindišar (57′ Lara Klopčič), Barbara Kralj (87′ Daša Krajnc), Manja Rogan, Tina Paliska (57′ Priscilla Hagan), Izabela Križaj, Neva Kumalić (60′ Anja Žvokelj), Ana Milović. Trener Miki Kondić.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi