Radomljanke so se v desetem krogu SŽNL veselile pomembne zmage

Rumenosrčne so z borbeno predstavo na domači zelenici ugnale ekipo ŽNK Ljubljana in se zasedbi iz prestolnice oddolžile za septembrski poraz.

Rumena četa se je vodstva v derbiju desetega kroga SŽNL veselila že v uvodni minuti. Korina Janež je žogo odvzela na sredini igrišča, kapetanka Eva Vodušek pa je v nadaljevanju akcije sprožila z roba kazenskega prostora in z zunanjim delom levega stopala zadela za vodstvo Radomelj.

Domača zasedba je tudi po golu nadaljevala z agresivno igro in nasprotnicam ni dovolila, da si pripravijo prave priložnosti. V 26. minuti se je mreža Ljubljane tresla še drugič. Lucijo Grad, ki je med vratnicama zamenjala Manco Kutnjak, je po hitrem protinapadu in s silovitim udarcem z desne strani kazenskega prostora premagala Zala Kuštrin.

Hitra Bovčanka se je v šesti minuti drugega polčasa veselila še drugič, tokrat po podaji Korine Janež. Kmalu zatem se je z dobrim posredovanjem izkazala Živa Galjot, ki je udarec Nine Šmid preusmerila v okvir gola. Gostiteljice dvoboja so si v končnici pripravile še dve priložnosti, nevarnejše pa so bile tudi Ljubljančanke, a so Radomljanke mrežo ohranile nedotaknjeno in se veselile pomembnih točk.

“Za nami je zelo zahtevna tekma, na kateri so bile naše igralke fantastične! Od prve do zadnje sekunde tekme so v vseh dejanjih na igrišču pokazale maksimalno zbranost, odločnost ter ZMAGOVALNO MISELNOST in KARAKTER! Pokazale so, kako se spoštuje klubski grb in kako se uspešno tekmuje. Odločilno vlogo pri tem je odigrala NAJBOLJŠA KAPETANKA NA SVETU Eva Vodušek, ki z vsakim svojim dejanjem pooseblja DNK ZMAGOVALKE! Kot trener sem zelo vesel, da ji sledijo tudi ostale igralke, saj se na tak način postopoma ustvarja TEKMOVALNA in ZMAGOVALNA ekipa,” je po zmagi dejal Aljaž Gornik.

“V imenu ekipe hvala tudi številnim navijačem, kateri so s svojim glasnim navijanjem vlivali dekletom dodatno energijo in samozavest,” se zahvaljuje strateg članske ekipe in dodaja: “Še enkrat več smo kot klub dokazali, da smo na pravi poti in smo zelo dobri. Niti kančka dvoma pa ni, da bomo jutri še boljši, zato gremo že na naslednjem treningu na novo ZMAGO!”

Članska ekipa v 11. krogu državnega prvenstva gostuje v Ajdovščini.

ŽNK RADOMLJE – ŽNK LJUBLJANA 3:0 (2:0)

Strelki: Eva Vodušek (1′), Zala Kuštrin (26′, 51′)

ŽNK Radomlje: Živa Galjot, Maša Osojnik (55′ Neli Hofman), Korina Janež, Zala Kuštrin (83′ Ana Černelič), Eva Vodušek, Polona Petrač (51′ Tija Vrhovnik), Katarina Gadnik, Tajda Hlebec (65′ Nina McQuarrie), Nina Mele, Ana Gerjolj (91′ Maruša Jereb), Margit Kosirnik. Trener: Aljaž Gornik.
ŽNK Ljubljana: Lucija Grad, Jana Intihar, Laura Šenk (91′ Maša Kavčič), Nina Šmid, Katja Turk, Anita Kovačič, Tija Zakrajšek (61′ Patria Steklačič), Pamela Begić, Nika Pintarič (74′ Žana Rus), Zala Petrič, Ela Andlovic (51′ Monika Kastelec). Trener: Urška Žganec.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi